Čaj od kore vrbe

Čaj od kore vrbe

130.00 din

Vrba se koristi kod:

  • povišene telesne temperature
  • groznice
  • glavobolje
  • neuralgija
  • reume
  • artritisa

Pakovanje 100gr

Opis

Vrba raste na vlažnim područjima, uz reke ili močvare, a lekoviti deo vrbe je kora, mada se koriste i mladice sa pupoljcima na vrhu. U drevnoj Kini i Egiptu kao lek koristilo se lišće, dok je starogrčki lekar Hipokrat u 5. veku stare ere pisao o gorkom prahu iz kore ove biljke, koji ublažava bolove i temperaturu. U 19. veku francuski hemičar Leroks izolovao je aktivni sastojak kore vrbe i nazvao ga salicin.  Latinski naziv i familija: Salix alba L. Salicaceae

Kao lekoviti deo biljke koristi se: kora (Salicis cortex) koja se guli u proleće sa mladih grana.

Hemijski sastav: Kora vrbe sadrži fenolne glukozide (salicin, saligenin, salikortin, populin), tanine, flavonoide i fitoestrogene. Aktivni sastojci kore vrbe  pokazuju protivupalno, antiseptično i analgetično dejstvo.

Kora vrbe, sama ili u kombinaciji sa rastavićem, brezom, koprivom ili listom masline efikasan je lek protiv reumatizma. Ovaj čaj preporučuje se i osobama koje pate od hroničnih bolova u leđima i osteoartritisa.

Kora vrbe u kombinaciji sa matičnjakom i kamilicom upotrebljava se za lečenje glavobolja. U kombinaciji sa zovom ili lincurom, kora vrbe je efikasan narodni lek za spuštanje povišene temperature, protiv groznice i prehlada.

Čaj od kore vrbe pomešan sa trobojnom ljubičicom koristi se za lečenje kožnih bolesti, posebno ekcema. Najbolji rezultati dobijaju se kad se paralelno koristi i melem od nevena.

Čaj od kore vrbe razređuje krv, pa se može koristi preventivno protiv moždanog i srčanog udara.

Ograničenja u upotrebi: Prilikom korišćenja preparata od kore vrbe treba voditi računa da ne dođe do predoziranja zbog prisustva salicina. Treba se pridržavati upustva u količini i dužini trajanja lečenja, odnosno ne duže od tri do četiri nedelje. Čaj od kore vrbe ne preporučuje se osobama koje su preosetljive na aspirin, tokom trudnoće i dojenja, kao ni deci mlađoj od 12 godina.

Način pripreme i upotreba čaja: Kafenu kašičicu kore vrbe preliti sa 200 mL hladne vode.  Sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti  da odstoji 5 do 10  minuta. Procediti i piti tri šolje čaja dnevno, posle obroka.

Način čuvanja: Na sobnoj temperaturi i tamnom mestu, izvan domašaja dece.

Pakovanje: 100 gr

Naručite artikal pouzećem direktno na vašu adresu: Čaj od kore vrbe može se naručiti direktno ovde na sajtu – opcija DODAJ U KORPU ili …

Telefon za naručivanje SRB: 063/214-426  ili  011/3806-281 ili 011/4232-640

E mail za naručivanje: kontakt@mediflora.rs

PRODAJNO MESTO:

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd, Srbija,

Telefon/faks: + 381 11 380 62 81

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Vojvode Stepe 112, 11000 Beograd, Srbija,

Telefon/faks: + 381 11 423 26 40

email: kontakt@mediflora.rs

U apoteci vas očekuje mlada, raspoložena i ljubazna ekipa dipl. farmaceuta, farmaceutskih tehničara i lekara koji će vam u svako doba pružiti stručni savet i kvalitetnu uslugu.

You've just added this product to the cart: