Početna / Kardio vaskularni sistem / Glog smanjuje krvni pritisak
Glog smanjuje krvni pritisak

Glog smanjuje krvni pritisak

U Srbiji oko tri miliona ljudi ima probleme sa povišenim krvnim pritiskom koji se smatra najrasprostranjenijom, nezaraznom bolešću savremenog čovečanstva.

Vegetarijaci imaju niže vrednosti krvnog pritiska

Definitivno je dokazano da vegetarijaci imaju prosečno niže vrednosti krvnog pritiska jer nemaju visok indeks telesne mase i kod njih je incidenca od kardiovaskularnih bolesti manja. Vegetarijanska ishrana je bogata kalijumom, više se zasniva na ugljenim hidratima, nezasićenim masnim kiselinama, vlaknima, kalcijumu, magnezijumu, vitaminima C i E i ima malo natrijuma. Od ostalih namirnica za koje je indirektno dokazano da mogu da doprinesu smanjenju krvnog pritiska izdvaja se celer koji usporava i starenje i dobar je za dijabetičare. Neizbežan je i beli luk. Studije su pokazale da ako neko uzima čen belog luka 12 nedelja dolazi do značajnog pada krvnog pritiska i nivoa holesterola u krvi. Crni luk, dokazano je, sistolni pritisak smanjuje za 25%, a dijastolni za 15%.

Za hipertenziju se savetuje i 2-3 puta sedmično konzumiranje plave ribe, bogate omega-3 masnim kiselinama. Njihov pozitivan uticaj na krvne sudove naučno je dokazan. Zbog visokog sadržaja neophodnog kalcijuma, savetuje se i svakodnevna upotreba mleka i mlečnih proizvoda sa niskim procentom masti. Veoma je važan i pektin kojeg ima dosta u vlaknima grejpfruta koji se generalno smatra izuzetno zdravom biljkom. U godišnjem saopštenju Evropskog udruženja kardiologa preporučuje se jedan grejpfrut svakodnevno upravo zbog svog antioksidantnog dejstva. Voće i povrće bogato antioksidantima preporučuje se obolelima od hipertenzije, koronarne bolesti, jer sprečava zgrušavanje krvi, odnosno lepljenje trombocita.

Glog smanjuje krvni pritisak

Kapi gloga se savetuju kao dodatak terapiji kod onih koji imaju srčanih problema. Naučno je dokazano da glog štiti krvne sudove i sprečava slabljenje srčanog mišića, smanjuje krvni pritisak i opušta zidove krvnog suda. Koristi se u vidu kapi, ali može da se upotrebljava i glogov cvet, čaj od gloga i sl. Krvne sudove je moguće očuvati i cimetom, karanfilićem, biberom i đumbirom. Studije govore da svi imaju pozitivan efekat na krvne sudove, poboljšavaju cirkulaciju, mogu da izazovu efekat širenja krvnih sudova. Tri šolje čaja od ginka dnevno, imaju ulogu da uspore upalne procese na zidovima krvnih sudova i spreče oksidaciju lošeg holesterola, a povećaju nivo dobrog, zaštitnog holesterola.

Cardioplant biljne kapi sadrže mešavinu biljnih ekstrakata (divljeg kestena, bele imele, gloga, lincure, matičnjak, valerijana).

Cardioplant biljne kapi  povoljno deluju kod svih kardiovaskularnih tegoba. Biljni sastojci koji ulaze u sastav kapi regulišu krvni pritisak, pomažu održavanje normalnog rada srca i cirkulacije.

Cardioplant biljne kapi predstavljaju 100% prirodni proizvod, izrađen originalnom tehnologijom od lekovitih biljnih sirovina sa našeg područja. Kapi mogu slobodno da se koriste sa drugim lekovima za pritisak i cirkulaciju.

Pogledajte i ...

Prirodna regulacija krvnog pritiska

Prirodna regulacija krvnog pritiska

Oko 70% odraslih osoba su u većoj opasnosti od infarkta ili moždanog udara zbog visokog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *