Upala bubrega i mokraćnih kanala

Upala bubrega i mokraćnih kanala

Upala bubrega i mokraćnih kanala

Upala bubrega i mokraćnih kanala je često veoma bolna i predstavlja neprijatno iskustvo mnogim ljudima. Dok imate konstantnu potrebu za mokrenjem, čak i ako ne uspete da mokrite vi osećate bol i pritisak. A kad uspete da mokrite osećaj je veoma bolan. Svaka 5. žena dobija upalu bešike svake godine, a infekciju uzrokuje bakterija Ešerihija koli.

Ešerihija koli je najčešći uzročnik urinarnih infekcija

Bakterija ešerihija koli se pokazala kao najčešći uzročnik urinarnih infekcija. To je bakterija koja u normalnim okolnostima živi u našim i crevima životinja. Uzročnik urinarnih infekcija postaje kada dospe do mokraćnog sistema. Pored urinarnih infekicija, ešerihija takođe može biti odgovorna za nastanak crevnih infekcija, krvave dijareje, sepse, anemije, zapaljenja pluća ili meningitisa.

Kako se ešerihija koli prenosi u mokraćni sistem?

Jedan od načina na koji se ešerihija koli prenosi u mokraćni sistem jeste putem seksualnih odnosa i to češće kada su u pitanju analni odnosi. Zbog toga ginekolozi preventivno savetuju žene da nakon odnosa obavezno mokre, kako bi ešerihiju, ali i druge bakterije, sprečile da preko vagine stignu do mokraćnih kanala i organa. Ešerihija u naš mokraćni sistem može da se unese i na druge načine: preko prljavih ruku, neopranog povrća i voća ili pijenjem zagađene vode.

Simptomi urinarnih infekcija

Simptomi urinarnih infekcija koje ešerihija uzrokuje razlikuju se u zavisnosti od količine namnoženih bakterija, kao i dela mokraćnog sistema koji je inficiran. Kada je reč o uretritisu, odnosno infekciji mokraćnih kanala, prvi simptomi jesu drhtavica, malaksalost i povišena temperatura. Nekada se dešava da uprkos postojanju infekcije, navedeni simptomi izostanu i sa lečenjem se ne počne na vreme.

U takvim slučajevima, vrlo često se infekcija proširi na bešiku, odnosno nastaje cistitis. Simptomi koji na njega upozoravaju jesu često mokrenje uz peckanje i bolove, karakterističan miris i/ili mutna boja mokraće, kao i krv u mokraći. Lažna potreba za mokrenjem koja se završava uzaludnim sedenjem na ili stajanjem iznad wc šolje još jedan je simptom upale bešike.

Pijelonefritis, odnosno infekciju bubrega najavljuju malaksalost, mučnine, povraćanje, bol u slabinskom delu, kao i visoka temperatura.

Lečenje urinarnih infekcija

Infekcije mokraćnih kanala i organa koje izaziva ešerihija leče se odgovarajućim antibioticima. Koji antibiotik će se u kom slučaju prepisati, određuje se pomoću antibiograma. Međutim, takvo lečenje se neretko može zakomplikovati. Ešerihija koli brzo postaje imuna na prepisane antibiotike. Dodatno, kada se jednom otarasite ešerihije, znajte da to možda nije zauvek. Jedna od njenih karakteristika jeste i „povratak na mesto zločina“.

Za lečenje urinarnih infekcija se preporučuje regulacija ishrane i pijenje čajeva: od uve, đumbira, peršuna, kukuruzne svile, hajdučke trave, bosiljka… Kada je ishrana u pitanju, savetuje se izbegavanje alkohola, cigareta, kafe, grickalica, slatkiša, masne hrane, gaziranih pića i namirnica koje su bogate vitaminom C (izuzev citrusa). Na drugoj strani, savetuje se konzumiranje belog luka, propolisa i namirnica koje su bogate vitaminom A i biljnim vlaknima.

FLORACOLI BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod koji efikasno deluje protiv urinarnih problema, uključujući urinarne infekcije (Ešerihija koli), upalu bešike, upalu bubrega i druge urinarne tegobe. Ove biljne kapi su bazirane na mešavini biljnih tinktura zlatnice, vranilove trave, uve, rastavića i rtanjskog čaja – sa izraženim protivupalnim, antiseptičnim i diuretičnim delovanjem.

FLORACOLI BILJNE KAPI dokazano smiruju akutne i hronične urinarne infekcije, upalu bubrega, bešike i mokraćnih kanala – ukoliko se primenjuju adekvatno i u određenom vremenskom periodu.

Nemaju neželjenih efekata ni kontraindikacija, a potrebno je da ih koristite minimum 3 meseca u kontinuitetu.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.