Početna / Endokrini sistem / Čičak je idealan za regulaciju nivoa šećera u krvi

Čičak je idealan za regulaciju nivoa šećera u krvi

Čičak je izuzetno lekovita i potpuno netoksična trava, koja se podjednako primenjuje u makrobiotici, fitoterapiji, farmaciji i kozmetici.

To je dvogodišnja zeljasta biljka koja dostiže visinu i do 2 metra. Prvo razvija dugačak, vretenast koren i krupne listove, a potom mu se, u drugoj godini, formiraju razgranata stabljika i purpurno-crveni cvet.

Čičak je korovska biljka koja ima snažna antimikrobna, protivupalna i stimulativna svojstva.

Ne sadrži skrob, već polusaharid inulin zbog čega je idealan za regulisanje nivoa šećera u krvi

Rasprostranjen je svuda, ali najbolje uspeva na neobrađenom zemljištu, pored puteva i po atarima van naselja. Cveta od juna do avgusta, a lekoviti delovi čička su mladi listovi, zrelo seme i dvogodišnje korenje koje se sakuplja u proleće ili jesen.

Čičak obiluje ugljenim hidratima i inulinom, a sadrži i etarsko ulje, gorke materije, sitosterol i mnoge druge korisne supstance zbog čega se koristi za regeneraciju teško oštećenih tkiva. Osim toga, poseduje svojstva diuretika, deluje protivupalno i stimulativno, a preparate od ove biljke mogu da koriste čak i najosetljivije osobe, deca, trudnice i dijabetičari.

Čičkove semenke za organe za varenje

Čičkove semenke smiruju nervozu creva, smanjuju nadutost i eleminišu gasove, dok se koren i list ove biljke koriste za lečenje opstipacije i čira na želucu.
 

Čičak za urinarni trakt

Tinktura od čička podstiče izbacivanje peska i kamenca iz bubrega i mokraćne bešike, a delotvorna je i u slučaju hroničnog cistitisa.

Reuma

Oblozi od ove lekovite biljke ublažavaju bolove i podstiču pokretljivost zglobova.

Krv

Čičak čisti i jača krv, leči anemiju i leukemiju.

Jetra

Ova lekovita trava stimuliše regeneraciju jetre i čisti je od toksina.

Imunološki sistem

Sirup od čička podstiče detoksikaciju organizma i regeneriše oštećeno tkivo.

Čičak za regulaciju nivoa šećera u krvi

Čičak ne sadrži skrob, već polusaharid inulin zbog čega je idealan za regulisanje nivoa šećera u krvi. Dijabetičari bi svako jutro na prazan stomak trebalo da popiju po jednu rakijsku čašicu tinkture od čička.

FLORADIJABETFloradijabet biljne kapi, u svom sastavu imaju biljke koje pored tradicionalne upotrebe, predstavljaju i naučno potvrđenu kombinaciju biljaka koje regulišu šećer u krvi.

Sve osobe koje imaju konstantno ili povremeno viši sadržaj šećera u krvi, Floradijabet biljnim kapima, mogu na bezbedan i prirodan način, efikasno, smanjiti i držati nivo šećera pod kontrolom i tako sprečiti nagle skokove koji dovode do brojnih oštećenja unutrašnjih organa i perifernih krvnih sudova organizma.

Pogledajte i ...

Prevencija kardiovaskularnih bolesti kod obolelih od dijabetesa

Prevencija kardiovaskularnih bolesti kod obolelih od dijabetesa

Dijabetes melitus (DM) je hronična bolest koju karakteriše skup metaboličkih oboljenja sa trajno visokim nivoom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *