Čajevi koji mogu ublažiti osećaj melanholije i depresije

Čajevi koji mogu ublažiti osećaj melanholije i depresije

Čajevi koji mogu ublažiti osećaj melanholije i depresije

Postoje čajevi koji mogu ublažiti osećaj melanholije i depresije. Neki od njih su kantarion, kamilica, ginko…

Čaj od kantariona

Kantarion je moćan prirodni antidepresiv koji podiže nivo serotonina u mozgu i tako ublažava umor ili teskobu i deluje umirujuće. Ova biljka je dosta jaka, pa se svakako morate posavetovati sa stručnjakom oko količine koju smete da uzmete. Dve kašika sušenog kantariona prelijte kipućom vodom, pričekajte desetak minuta, zasladite po potrebi medom i pijte svaki dan, šest nedelja. Stanje bi se trebalo popraviti.

Čaj od ginka

Preparati od ginka su poznati po tome da poboljšavaju koncentraciju i sposobnost pamćenja i pokazali su se kao korisni kod Alchaimerove bolesti. Ali manje je poznato da čaj od ginka takođe olakšava stanje depresije. Poboljšava krvotok, pa samim time deluje dobro na ceo organizam. Smete popiti do pet šoljica na dan, a ako pijete i lekove protiv depresije obavezno se posavetujte s lekarom.

Čaj od kamilice

Verovatno ste puno puta posegnuli za čajem od kamilice u trenutku kada ste se osećali loše, a da ni sami niste znali zašto vam prija. Čaj od kamilice smiruje nervoze i napetosti, ublažava osećaj teskobe i pomaže kod nesanice zato se preporučuje jedna šoljica kamilice pre spavanja. Delotvorniji je čaj od sušenih cvetova kamilice, od onog iz vrećice. Ako ih imate, prelijte dve kašike sa kipućom vodom i ostavite desetak minuta. Procedite i zasladite po potrebi medom. Takođe, ako uzimate lekove protiv depresije, posavetujte se s lekarom.

Zeleni čaj

Najnovija istraživanja potvrđuju da zeleni čaj ima komponente koje pomažu kod depresije. Glavna među njima bi bila aminokiselina L-teanin, koja u mozgu proizvodi više serotonina, uz to ima umirujući učinak. Preporučuje se količina od tri šoljice čaja na dan.

Fitorelax biljne kapi za smirenje, su jedinstvene biljne kapi na našem tržištu, koje mogu da deluju i kod anksioznosti i depresije, i svih drugih oblika psihičke uznemirenosti, doprinose da se organizam opusti i oporavi od svakodnevnih stresnih situacija, pritom ne izaziva pospanost i ne remeti normalno dnevno funkcionisanje, kao neki drugi lekovi iz grupe sedativa.

Fitorelax biljne kapi za smirenje, su posebno dobre i korisne kod ljudi, jer ne izazivaju naviku i samim tim mogu da se koriste duži period bez bilo kakvih kontraindikacija!

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.