Migresan®

Popularno

Migresan®

990.00 din

Migresan biljne kapsule pomažu kod:

 

  • – MIGRENE
  • – ARTRITISA, ARTROZE
  • – GIHTA I DRUGIH REUMATSKIH OBOLJENJA
  • – MENSTRUALNIH BOLOVA
  • – POMAŽU KOD VISOKIH TEMPERATURA

 

Pakovanje: 60 kapsula (mesečna doza)

Opis

MIGRESAN® BILJNE KAPSULE

BILJNE KAPSULE NA BAZI POVRATIĆA (TANACETUM PARTHENIUM L.), ZA PROFILAKSU MIGRENE

 

Migresan biljne kapsule na bazi ekstrakta povratića (Tanacetum parthenium L.)  se preporučuju kao pomoćna terapija u profilaksi migrene.Redovna upotreba biljnih kapsula  Migresan dovodi do produženja intervala između migrenoznih napada i smanjenja intenziteta propratnih pojava (jačine i dužine napada, muke, povraćanja).

 

Biljne kapsule Migresan®  na bazi povratića sadrže u sebi flavonoide, poliacetilene, seskviterpenske laktone germakranolidnog tipa. Seskviterpenski lakton PARTENOLID se nalazi u najvećem procentu.Iako je delovanje kapsula Migresan® određeno mešavinom svih sastojaka ekstrakta, PARTENOLID pokazuje najveću farmakološku aktivnost i nosilac je antimigrenoznog delovanja.

 

Povratić ( Tanacetum Parthenium) se vekovima koristi u tradicionalnoj medicini za:

– snižavanje visoke temperature

–  lečenje glavobolje

–  zubobolje

–  bolova uzrokovanih artrozom

–  probavnih problema

–  uboda insekata

–  neplodnosti

–  problema s menstruacijom.

 

Naučna istraživanja ukazuju da se mehanizam antimigrenoznog delovanja ekstrakta povratića i partenolida zasniva na antiinflamatornoj aktivnosti ( inhibiranjem biosinteze prostaglandina, leukotriena i tromboksana kao potentnih medijatora inflamatornog procesa), inhibiciji vezivanja serotonina za receptore ( delovanjem partenolida kao antagoniste slabog afiniteta) i sprečavanju agregacije trombocita. Redovna upotreba biljnih kapsula Migresan® na bazi Tanacetuma dovodi do smanjenja tegoba i intenziteta migrenoznih napada.

 

Tanacetum parthenium lekovita je biljka kojoj neki pripisuju i antibakterijski uticaj,  posledica je aktivnosti seskviterpenskih laktona, specifično partenolida koji pokazuje bakteriostatsku aktivnost prema Gram-pozitivnim i Gram-negativnim bakterijskim vrstama: Staphylococcus aureus, E. coli i Salmonella spp.

 

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE MIGRESAN® KAPSULA

 

Dva puta dnevno po jedna kapsula (ujutru i uveče). Za postizanje željenog efekta preparat je potrebno uzimati najmanje 6 do 8 nedelja. Dužina upotrebe preparata nije ograničena, ali se preporučuje povremeno praviti pauze, uz postepeno smanjenje doze.

 

MIGRESAN BILJNE KAPSULE NE SADRŽE LAKTOZU!!!

 

Kontraindikacije:  Preosetljivost na povratić ili neke druge biljke iz familije Asteraceae. Biljne kapsule Migresan®  ne smeju se koristiti za vreme drudnoće i dojenja.

 

Način čuvanja:

Preparat čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi.

Čuvati van domašaja dece.

 

Naručite artikal pouzećem direktno na vašu adresu: Migresan biljne kapsule  mogu se naručiti direktno ovde na sajtu – opcija DODAJ U KORPU ili …

Telefon za naručivanje SRB: 063214426  ili  011/3806-281

E mail za naručivanje: mediflora.apoteka@gmail.com

 

PRODAJNO MESTO:

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd, Srbija, Telefon/faks: + 381 11 380 62 81

email: mediflora.apoteka@gmail.com

U apoteci vas očekuje mlada, raspoložena i ljubazna ekipa dipl. farmaceuta, farmaceutskih tehničara i lekara koji će vam u svako doba pružiti stručni savet i kvalitetnu uslugu.

You've just added this product to the cart: