Početna / Nervni sistem / Depresija i anksioznost – prirodno lečenje
depresija

Depresija i anksioznost – prirodno lečenje

Depresija se karakteriše sniženim, iritabilnim ili apatičnim raspoloženjem, nedostatkom životne energije, gubitkom interesovanja i nemogućnošću uživanja. Drugi česti simptomi su: loša koncentracija, nedostatak samopouzdanja i samopoštovanja, osećanje krivice i bezvrednosti, pesimizam ili crne misli, ideje samopovređivanja, misli ili radnje, poremećaj spavanja i apetita.

Evo nekoliko saveta o tome šta treba uključiti u svakodnevni raspored kako biste se prirodnim putem borili protiv depresije.

Fizičke aktivnosti i vežbanje

Istraživanje je pokazalo da fizička aktivnost može pozitivno uticati na opšte raspoloženje, a pri tom nije neophodno otrčati maraton da bi se osetio napredak. Vrsta vežbi nije bitna, već samo treba biti aktivan, navode eksperti.

San

Dok s jedne strane problemi sa snom jesu simptomi depresije, oni mogu i samu depresiju učiniti gorom i težom. Neke osobe koje pate od depresije spavaju preterano dugo; druge pak pate od insomnije. Bilo kako bilo, neophodno je preduzeti nešto povodom toga. A ležanje u krevetu i primoravanje sebe na san jednostavno neće pomoći. Zato je jedan od prirodnih načina za rešavanje ovog problema i problema depresije uopšte – učiniti dan što ispunjenijim. Takođe je jako poželjno odlaženje u krevet i ustajanje iz kreveta u tačno određeno vreme, kao i izbegavanje popodnevne dremke. Iz spavaće sobe treba odstraniti sve ono što bi moglo da vas bez razloga drži budnim: televizor, kompjuter…

Ishrana

Takođe, pazite šta jedete i nikako ne bi trebalo da preskačete obroke. Važno je da unosite šećer jer ćete na taj način sprečiti česte promene raspoloženja, ali se čuvajte prejedanja.

Pokušajte da jedete što više namirnica koje pospešuju lučenje endorfina. Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama, proteinima, dobro će uticati na vaše raspoloženje. Dakle, konzumrajte: ribu, crnu čokoladu, orahe, pasulj, mleko, zeleno lisnato povrće…

Trebalo bi da izbegavate kofein – umanjuje nivo hormona serotonina i na taj način negativno utiče na raspoloženje.

Prirodno lečenje depresije

Tinkture su tekući preparati, izrađeni od kombinacije alkohola i lekovitih biljaka. Tinkture ženšena pomažu kod suočavanja sa poteškoćama i preprekama, koje uvek izgledaju veće i teže kod osoba obolelih od depresije. Tinkture od nane pomažu kod razvijanja samopouzdanja i samopoštovanja; tinktura od kantariona pomaže kod smirivanja i otklanjanja nemira i anksioznosti. Ove tinkture možete piti praveći od njih čaj, ili ih sipati u čaj, sok, nakapati na šećer.

Fitorelax biljne kapi

Fitorelax biljne kapi za smirenje, su jedinstvene biljne kapi na našem tržištu, koje mogu da deluju i kod anksioznosti i depresije, i svih drugih oblika psihičke uznemirenosti, doprinose da se organizam opusti i oporavi od svakodnevnih stresnih situacija, pritom ne izaziva pospanost i ne remeti normalno dnevno funkcionisanje, kao neki drugi lekovi iz grupe sedativa.

Fitorelax biljne kapi za smirenje, su posebno dobre i korisne kod ljudi, jer ne izazivaju naviku i samim tim mogu da se koriste duži period bez bilo kakvih kontraindikacija!

Pogledajte i ...

Opustite se nakon stresnog dana

Stres je prirodna reakcija tela i u malim količinama može delovati stimulativno. Međutim, u današnjem, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *