Zašto trebate piti čaj od kamilice

Zašto trebate piti čaj od kamilice

Kamilica je popularan biljni lek. Koristi se od davnina u medicini, a veoma je delotvorna kao lek protiv depresije i može pomoći da se rešite drugih, raznih, oboljenja. Evo par razloga zbog kojih bi trebali uživati u čaju ove mirisne biljke.

Opušta mišiće i menstrualne grčeve

Jedan od najboljih načina upotrebe kamilice je za opuštanje mišića. Dve do tri šolje ovog ukusnog čaja dnevno pomoći će vam da se rešite napetosti i da opustite mišiće. On, takođe, smiruje i grčeve tokom onih dana u mesecu.

Pomaže da bolje spavate

Kamilica sadrži komponente koje imaju umirujuća svojstva. Popijte šolju čaja od pre nego odete u krevet i taj jednostavni lek će vam pomoći da bolje spavate.

Smiruje želudac

Kamilica umiruje bol u želucu te pomaže da se ublaže problemi sa crevima. Pored toga, pomaže i kod varenja hrane. Uvek možete pijuckati čaj tokom obroka.

Bori se protiv prehlade

Šolja vrelog čaja od kamilice može vam pomoći da se brže rešite prehlade, s obzirom da biljka ima antibakterijska svojstva.

Brže leči rane

Prilikom posekotina i površinskih rana, obloge od čaja od kamilice ili krema od kamilice mogu vam pomoći da rane brže zarastu. Pored toga, ulje kamilice dobar je lek za kožne bolesti, a pomaže i da se poboljša kvalitet kože.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.