Tegobe sa prostatom i prirodno lečenje

Tegobe sa prostatom i prirodno lečenje

Sigurno jedan od najvećih zdravstvenih problema sa kojima se muškarci susreću od davnina u svim delovima sveta predstavljaju tegobe sa prostatom.

One mogu biti različite naravi, jačine i oblika. Skoro svaki drugi muškarac stariji od 45 godina već je imao problema sa prostatom i velika je verovatnoća da će ih svi doživeti ukoliko dočekaju poznu starost. U zadnje vreme ta granica starosti u kojoj se muškarci susreću sa ovim problemom sve se više spušta.

Uzroci tegoba sa prostatom

Više je potencijalnih uzroka upale prostate, a nekad je više faktora odgovornih za nastanak upale. Najčešći uzroci su: bakterijska infekcija (najčešće crevne bakterije, Proteus, Stafilococcus), autoimuna bolest, neuromišićne ili mehaničke povrede.

Ređi uzroci mogu biti: poremećaj metabolizma mokraćne kiseline (giht), kamenci u prostati, suženja mokraćne cevi, tumori, benigna hiperplazija prostate, alergija na hranu, infekcija gljivicama, infekcija virusima.

Što se prirodnih odgovora na ovo stanje tiče njihov izbor nije prevelik. Najzastupljenije je korišćenje soka i čaja od brusnice i semenki i ulje od bundeve. Ipak ovde ćemo vas upoznati sa najjačim oružjem koje nam u prirodi stoji na raspolaganju u borbi sa svim nabrojanim bolestima prostate.

Radi se o travi pod nazivom vrbovica ili svilovina (Epilobium parviflorum). Biljka uspeva u našim krajevima a možete je pronaći i kod većine travara ili čak prodavaca bilja na tržnicama i pijacama u svim zemljama jugoistočne Evrope.

Pronađite vrbovicu, postoji više vrsta a kao lekovite za prostatu mogu se koristiti: Ružičata vrbovica (Epilobium roseum), sitnocveta vrbovica ( Epilobium parviflorium), planinska vrbovica (Epilobium montanum), tamnozelena vrbovica (Epilobium obscurum), brežuljkasta vrbovica (Epilobium collinum), alpska vrbovica (Epilobium anagallidifolium) i močvarna i šljunkovita vrbovica.

Čaj se pije dva puta na dan i to ujutro na tašte i naveče pred spavanje. Čaj pijete koliko je potrebno ali najmanje nekoliko nedelja. Prve rezultate poboljšanja stanja možete očekivati dosta brzo. Čaj se koristi kod svih problema sa prostatom i daje odlične rezultate.

Marija Treben sa uspehom je ovim čajem lečila upale prostate, probleme sa mokrenjem uzrokovane prostatom, krvarenja u mokraći.

Floraprostan biljne kapi su potpuno prirodan biljni preparat, na bazi ekstrakta sitnocvetne mlečike, breze, uve i rastavića. Mešavina bilja bogata biološki aktivnim sastojcima doprinose očuvanju zdravlja prostate i mokraćnih kanala.

Floraprostan biljne kapi za prostatu pomažu kod oslabljene funkcije prostate, kod otežanog mokrenja, praćenog hroničnim infekcijama mokraćnih kanala i bešike, kod benigne hiperplazije prostate i svih drugih tegoba koje prate upalu i uvećanje prostate.

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.