Savladajte nervozu i napetost

nervoza i napetost

Savladajte nervozu i napetost

Unutrašnji nemir, nesanica, nervoza ili napetost, danas su mnogima dnevni saputnici. Uobičajeno je da se apotekaru sve više pacijenata žali na neke od ovih simptoma. U mnoštvu brzih rešenja koja su medijski u ponudi, potrebno je zastati i saslušati savet farmaceuta o tome koja nam se prirodna, efikasna i bezbedna rešenja za naše probleme nude.

Strah, briga i uznemirenost su sasvim normalna ljudska osećanja. Međutim, ukoliko smo izloženi stresu tokom dužeg perioda i ova osećanja preovladaju, to može ostaviti i dublji trag po naše mentalno i fizičko zdravlje. Javljaju se simptomi kao što je napetost, često praćena hroničnim umorom i nesanicom. Dodatno, može se ispoljiti nervoza u kontaktu sa sredinom. Promene raspoloženja, ukoliko opstaju, mogu napredovati u teže kliničko stanje, kao što su depresija ili generalizovani anksiozni poremećaj.

Nažalost, prisustvo nekih od pomenutih simptoma kod većine odraslih osoba nije retkost. Brojne obaveze i sve brži tempo života, u kome se trudimo da damo sve od sebe, dovode nas u fazu konstantne iscrpljenosti i ukoliko blagovremeno ne pronađemo rešenje, ona vremenom može da se promeni u neko od ozbiljnih psihičkih stanja. Svetska zdravstvena organizacija (SZO) procenjuje da čak 16,6 odsto populacije ima simptome generalizovanog anksioznog poremećaja, dok 22 odsto ljudi u određenom periodu života pati od nesanice.

Saveti za uspešno oslobađanje od stresa i napetosti

Pravilan režim spavanja je od velike važnosti za kvalitetan san, pa ga se treba pridržavati. Uključuje odlazak u krevet svako veče u približno isto doba, uz poštovanje preporučenog ritma spavanja, što podrazumeva odlazak u krevet do 23h, kao i izbegavanje popodnevnog spavanja. Preporučljivo je izbegavati obroke u kasnim večernjim satima, kao i intenzivne napore i uzbuđenja pred spavanje.

Redovna fizička aktivnost oslobađa od stresa i napetosti, stimuliše metabolizam i pomaže da se uspostavi normalan ritam lučenja hormona, pa je preporučljivo bar 30 minuta dnevno vežbati, hodati ili trčati.

Raznovrsna i zdrava ishrana, raspoređena u četiri do pet optimalno balansiranih obroka tokom dana, takođe je važan saveznik u borbi protiv nesanice, nervoze i napetosti. Drastične restriktivne dijete treba izbegavati.

Biljni suplementi

Dijetetski suplementi, koje možemo nabaviti u apotekama bez recepta, obično sadrže suvi ekstrakt pojedine biljke, ili pak mogu biti kombinacija različitih prirodnih sastojaka. Nalazimo ih u vidu čajeva, kapi, kapsula ili tableta i indikovana im je upotreba kod svih oblika napetosti, nervoze ili nesanice. Potrebno je pomenuti glavne prirodne sirovine, koje samostalno ili u međusobnoj kombinaciji možemo koristiti kao lek.

Fitorelax biljne kapi

Fitorelax biljne kapi za smirenje, su jedinstvene biljne kapi na našem tržištu, koje mogu da deluju i kod anksioznosti i depresije, i svih drugih oblika psihičke uznemirenosti, doprinose da se organizam opusti i oporavi od svakodnevnih stresnih situacija, pritom ne izaziva pospanost i ne remeti normalno dnevno funkcionisanje, kao neki drugi lekovi iz grupe sedativa.

Fitorelax biljne kapi za smirenje, su posebno dobre i korisne kod ljudi, jer ne izazivaju naviku i samim tim mogu da se koriste duži period bez bilo kakvih kontraindikacija!

Fitorelax biljne kapi možete poručiti putem telefona: 011/380 62 81, kao i putem naše online prodavnice ovde >>>

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.