Čaj VIDAC

200.00 din

(Vidova trava)

Vidac se koristi kao sredstvo za ispiranje kod  infekcija nosne duplje i očiju (kod konjunktivitisa) kao i za ispiranje kod čmička, katarakte, bakterijske infekcije oka.

Pakovanje 50gr

Opis

Herba vidove trave (Euphrasiae  herba) sadrži tanine, flavonoide (apigenin, luteolin, qvercetin), iridoide, polifenole i organske kiseline (kafenu i hlorogensku). Vidac ima bele cvetove sa žutim i ljubičastim šarama, a cveta celo leto. U lekovite svrhe se koristi cela biljka koja se skuplja i suši.

Aktivni sastojci NADZEMNOG DELA VIDOVE TRAVE svojim antisptičnim, adstringentnim i protivupalnim efektom deluju umirujuće na iritiranu sluzokožu oka, nosne šupljine, usta i grla.

Vidac ima brojna lekovita svojstva i najčešće se koristi kao lek za bolesti očiju. Zbog bogatstva nutrijentima koristi se kao lek i za druge zdravstvene probleme.

Vidac može doprineti sporijem progresivnom pogoršavanju vida zbog starosti. Smatra se da vidac može biti lekovit za niz problema i bolesti kao što su:

  • konjunktivitis
  • katarakte
  • kožni problemi
  • bakterijske infekcije oka
  • virusima uzrokovane prehlade.

Čaj od nadzemnog dela vidove trave preporučuje se za spoljnu upotrebu, kao sredstvo za ispiranje kod  infekcija nosne duplje i očiju (kod konjunktivitisa) kao i za ispiranje kod čmička.
Spoljna upotreba: Jednu kafenu kašičicu nadzemnog dela vidove trave (1-2 gr) dela preliti sa 200 ml ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10-15 min. Procediti kroz nekoliko slojeva sterilne gaze i kada se prohladi koristiti za ispiranja i tri puta dnevno.

Pakovanje: 50 gr

Naručite artikal pouzećem direktno na vašu adresu: Čaj od nadzemnog dela  vidca  može se naručiti direktno ovde na sajtu – opcija DODAJ U KORPU ili …

Telefon za naručivanje SRB: 063/214-426  ili  011/3806-281 ili 011/4232-640

E mail za naručivanje: kontakt@mediflora.rs

PRODAJNO MESTO:

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd, Srbija,

Telefon/faks: + 381 11 380 62 81

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Vojvode Stepe 112, 11000 Beograd, Srbija,

Telefon/faks: + 381 11 423 26 40

email: kontakt@mediflora.rs

U apoteci vas očekuje mlada, raspoložena i ljubazna ekipa dipl. farmaceuta, farmaceutskih tehničara i lekara koji će vam u svako doba pružiti stručni savet i kvalitetnu uslugu.

You've just added this product to the cart: