Čaj od ZLATNICE

Čaj od ZLATNICE

200.00 din

Zlatnica se koristi:

  • Kod uroloških oboljenja (cistitisa, nefritisa, kamena u bubregu ili mokraćnoj bešici)
  • Kao diuretik
  • Za ublažavanje otoka kod reumatskih bolesti, kao i za spoljnu upotrebu
  • Za ispiranje sluzokože usta i grla
  • Za vaginalna ispiranja kod gljivičnih infekcija Candidom albicans.
  • Kod depresije, stresa
  • Kod astme, bronhitisa

Pakovanje 100gr

Opis

Herba zlatnice (Solidaginis herba) sadrži fenil karbonske kiseline, tanine, saponine, diterpene, inulin, sluzi, soli silicijuma i etarsko ulje.  Aktivni sastojci nadzemnog dela zlatnice pokazuju diuretično dejstvo čime povoljno deluju na urinarni sistem i normalizovanje povišenog krvnog pritiska. Takođe, aktivni sastojci zlatnice deluju i antiseptično, antimikotično i protivupalno na sluzokožu usta i grla, urinarnog sistema i vaginalnu sluzokožu.

Čaj od nadzemnog dela zlatnice se koristi kod uroloških oboljenja (cistitisa, nefritisa, kamena u bubregu ili mokraćnoj bešici), kao diuretik i za ublažavanje otoka kod reumatskih bolesti, kao i za spoljnu upotrebu, za ispiranje sluzokože usta i grla i za vaginalna ispiranja kod gljivičnih infekcija Candidom albicans.

Kod nas zltanicu zovu i štap Svetog Petra. Ovaj biljni diuretik može da se koristi uporedo sa antibioticima. Pomaže i kod depresije, stresa, upale krajnika, grla i pluća, astme i bronhitisa.

Zbog tanina koji poseduje, koristi se za ispiranje usta i ždrela, a ubrzava i zarastanje rana posle vađenja zuba. Smanjuje bolove kod reume, gihta i artritisa. Pokazala se izuzetnom kod depresije i drugih psihičkih tegoba, ima umirujuće dejstvo, pogotovo u teškim životnim situacijama. Narodni lekari tvrde da je dovoljno samo gledati lepe cvetove zlatnice u prirodi, pa da se čovek smiri.

Pomaže da se mokraćni putevi što pre “isperu” i zdravlje poboljša. S obzirom na to da infekcije urinarnog trakta izazivaju bolove i stalni nagon za mokrenjem, zlatnica deluje kao spazmolitik, ublažava simptome i popravlja kvalitet života.

Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od nadzemnog dela zlatnice se ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina. Usled nedostatka podataka o bezbednosti, upotreba se ne preporučuje ni tokom trudnoće i dojenja. Takođe, upotreba se ne preporučuje ni osobama obolelim od plućnog edema.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : aktivni sastojci herbe zlatnice mogu uticati na metabolizam određenih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi  ovog čaja uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa lekarem ili farmaceutom. Čaj od herbe zlatnice se ne sme koristiti istovremeno sa sintetskim diureticima.

Način pripreme i upotrebe čaja: Tri kafene kašičice nadzemnog dela zlatnice preliti sa 250 ml ključale vode.  Sud poklopiti i ostaviti  da odstoji 5-10  minuta. Procediti i piti dve do tri šolje čaja dnevno, izmedju obroka.

Pakovanje: 100 gr

Naručite artikal pouzećem direktno na vašu adresu: Čaj od nadzemnog dela  zlatnice  može se naručiti direktno ovde na sajtu – opcija DODAJ U KORPU ili …

Telefon za naručivanje SRB: 063/214-426  ili  011/3806-281 ili 011/4232-640

E mail za naručivanje: kontakt@mediflora.rs

PRODAJNO MESTO:

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd, Srbija,

Telefon/faks: + 381 11 380 62 81

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Vojvode Stepe 112, 11000 Beograd, Srbija,

Telefon/faks: + 381 11 423 26 40

email: kontakt@mediflora.rs

U apoteci vas očekuje mlada, raspoložena i ljubazna ekipa dipl. farmaceuta, farmaceutskih tehničara i lekara koji će vam u svako doba pružiti stručni savet i kvalitetnu uslugu.

You've just added this product to the cart: