Čaj GRČKO SEME

Čaj GRČKO SEME

150.00 din

(piskavica, grohotuša, grčka detelina, kozji rog, prosenica, rožnjača)

Grčko seme  se koristi:

  • Za sniženje nivoa šećera i holesterola u krvi
  • Za čišćenje disajnih i probavnih organa od nagomilane sluzi
  • Za lečenje hemoroida
  • Spolja u vidu obloga piskavica ublažava bolove kod gihta, neuralgije i išijasa
  • Za lečenje otečene žlezde
  • Za lečenje seksualne disfunkcije

Pakovanje: 100gr

Opis

Piskavica (Trigonella foenum-graecum L. ( Fabaceae)) je jednogodišnja zeljasta biljka do 60 cm visoka. Stabljika je uspravna i često granata, na preseku okrugla i šuplja. Listovi su tročlani, sa lisnom drškom dužine 0,5-2cm, listići su obrnuto-jajsti u vršnom delu nazubljeni. Cvetovi su pojedinačni ili po dva u pazuhu lista, bledožute do žute boje. Plod je mahuna 6-10cm duga sa 10-20 semenki. Cela biljka je vrlo jakog mirisa. Poreklom je iz istočnog Mediterana. Gaji se, a raste i na podivljalim oranicama i zapuštenim njivama.
Kao lekoviti deo biljke koristi se seme (Foeni-graeci semen). Seme piskavice sadrži do 50% sluzi, piridinske alkaloide, flavonoide, steroidne sponine, kumarine, proteine i slobodne amino-kiseline
Upotreba : Aktivni sastojci grčkog semena deluju na sniženje nivoa šećera i holesterola u krvi, a pokazuju i virustatično i antiflogistično dejstvo.

Piskavica reguliše šećer u krvi, čisti disajne i probavne organe od nagomilane sluzi, otvara apetit i leči hemoroide. Spolja u vidu obloga piskavica ublažava bolove kod gihta, neuralgije i išijasa, leči otečene žlezde, čireve na koži, otvorene rane i opetoktine. Seme piskavice deluje na izvlačenje gnoja, sprečava trovanje krvi i stvaranje divljeg mesa.

U tradicionalnoj medicini se piskavica za muškarce koristi za lečenje seksualne disfunkcije. Piskavica može povećati nivo seksualnog uzbuđenja i testosterona, i takođe može povećati sportske performanse kod muškaraca.

Grčko seme osim holesterola smanjuje i nivo masnoća u krvi, sprečava nastanak ateroskleroze i stvrdnjavanje arterija, pa samim tim čuva ceo kardiovaskularni sistem.

U narodnoj medicini se koristi kod anoreksije, kao sredstvo za oporavak kod slabosti organizma usled velikog gubitka telesne mase; takođe, spolja za obloge kod čireva, otoka, otoka žlezda. 

Piskavica ili grčko seme je biljka koja zaista pomaže u bržem rastu vaše kose kao i sprečavanju opadanja.
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima : Potreban je oprez kod osoba koje koriste MAO inhibitore, antokoagulanse ili hormonsku terapiju. Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja.
Način pripreme i upotrebe čaja :

Unutrašnja upotreba : Kafenu kašiku usitnjenog  grčkog semena preliti sa 600 ml hladne vode, ostaviti da stoji 3h (ne kuvati) pa procediti. Popiti u toku dana podeljeno u tri jednake doze.
Spoljašnja upotreba : 50g  samlevenog grčkog semena kuvati sa 250 ml vode 5 minuta. Tako dobijenu pastu staviti na gazu i koristiti kao oblogu.

Način čuvanja: Na sobnoj temperaturi i tamnom mestu, izvan domašaja dece.

Pakovanje: 100 gr

Naručite artikal pouzećem direktno na vašu adresu: Čaj od grčkog semena  može se naručiti direktno ovde na sajtu – opcija DODAJ U KORPU ili …

Telefon za naručivanje SRB: 063/214-426  ili  011/3806-281 ili 011/4232-640

E mail za naručivanje: kontakt@mediflora.rs

PRODAJNO MESTO:

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd, Srbija,

Telefon/faks: + 381 11 380 62 81

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Vojvode Stepe 112, 11000 Beograd, Srbija,

Telefon/faks: + 381 11 423 26 40

email: kontakt@mediflora.rs

U apoteci vas očekuje mlada, raspoložena i ljubazna ekipa dipl. farmaceuta, farmaceutskih tehničara i lekara koji će vam u svako doba pružiti stručni savet i kvalitetnu uslugu.

You've just added this product to the cart: