Prirodno lečenje heliko bakterije

Prirodno lečenje heliko bakterije

Prirodno lečenje heliko bakterije

Heliko bakterija (Helicobacter pylori) je bakterijska vrsta koja dovodi do pojave hroničnog gastritisa i čira na želucu. Takođe, jedan je od vodećih faktora pojave gorušice. Procenjuje se da je oko 90% ljudi obolelih od peptičkog ulkusa zaraženo heliko bakterijom.

Osobe kod kojih je prisutna Heliiko bakterija mogu se podeliti u dve kategorije: kolonizovana i inficirana lica. Kod klonizovanih pacijenata se često neće primetiti nikakvi simptomi, za razliku od inficiranih.

Simptomi infekcije heliko bakterijom nekad mogu biti teško uočljivi. Ipak, pošto je pomenuta bakterija vodeći faktor oboljenja peptičkog ulkusa, simptomi istog mogu ukazati na prisustvo Helicobacter pylori u organizmu.

Ostali prateći simptomi su:

 • Jak abdominalni bol u stomaku praćen osećajem žarenja u želucu
 • Često podrigivanje
 • Nadimanje
 • Povraćanje
 • Iznenadno mršavljenje
 • Hronična gorušica
 • Neprijatan zadah
 • Sindrom iritabilnih creva
 • Konstantan osećaj gladi

Kod obolelih se mogu pojaviti svi navedeni simptomi heliko bakterije ili samo nekoliko, uz osećaj grebanja u stomaku i izuzetno neprijatnu pojavu gorušice.

Prirodno lečenje heliko bakterije

Najbolji mogući prirodni lek je unošenje velikih količina vode. Ispijanjem znatnih količina vode, bakterija može nestati!Ukoliko bolujete od pomenute bakterijske infekcije trebalo bi da popijete dve čaše vode na svakih sat vremena, i da postepeno povećavate broj na 3-4 čaše tokom jednog časa. Paralelno sa umanjivanjem osećaja bola, smanjujte unos vode.

Sok od brusnice

Predstavlja najdelotvorniji prirodni lek za lečenje heliko bakterije. Poželjno je konzumirati bar jednu čašu dnevno. Ukoliko patite od pojave heliko bakterije, redovno konzumiranje soka od brusnice uticaće na eliminisanje bakterija uzročnika infekcije. Potrebno je piti domaći sok od brusnice ili matični. Sokovi iz tetrapaka su napravljeni od koncentrata i nemaju nikakvo lekovito dejstvo.

Maline

Ovo voće sadrži u velikoj meri elaginsku kiselinu koja predstavlja izuzetno moćno sredstvo u borbi protiv bakterijskih infekcija. Fitohemijski sastav maline nalik je onom kod jagoda i borovnica, može se sresti i kod nekih oraha. Elaginska kiselina je prirodni eliminator štetnih stomačnih bakterija.Ipak ovo je prirodno pomoćno sredstvo a ne lek koji može u potpunosti izlečiti heliko bakteriju.

Pomenuli smo već da treba jesti brokoli jer predstavlja efikasno sredstvo u borbi protiv heliko bakterija. Ovo povrće sadrži sulforfan koji ima svojstva slična elaginskoj kiselini.

Cimet minimizira štetan uticaj koji heliko bakterija ima na želudac, ujedno ispoljavajući svojstva antibiotika.

Đumbir se često koristi za lečenje mnogih stomačnih tegoba, uznemirenog stomaka, proliva i slično. Svež đumbir predstavlja efikasan prirodni lek za smirivanje stomaka.

Najbolji čaj za heliko bakteriju:

BIOGASTRITIS ČAJ sadrži mešavinu slatkog korena, kamilice, virka, kantariona, hajdučke trave, podubice i drugih biljaka, a predstavlja odličan prirodni lek za heliko bakteriju, gastritis, čir na želucu, čir na dvanaestopalačnom crevu i propratne simptome ovih stanja.

Dobri su i sledeći čajevi protiv heliko bakterije:

 • čaj od žalfije
 • čaj od bokvice
 • čaj od hajdučke trave.

BIOGASTRITIS ČAJ treba konzumirati u kombinaciji sa preparatom BIOGASTRITIS KAPI, kako biste postigli najefikasnije delovanje i zagarantovane rezultate.

Korišćenjem ovih potpuno prirodnih preparata ćete izbeći potencijalne neželjene efekte usled korišćenja konvencionalnih lekova i antibiotika za lečenje heliko bakterije.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.