Prirodni načini za podizanje imuniteta

Prirodni načini za podizanje imuniteta

Prirodni načini za podizanje imuniteta

U ovom periodu kada je u svetu proglašena pandemija korona virusa, treba pojačati ishranu i više jesti ribu, junetinu, ćuretinu, kvalitetno meso koje može ojačati imuni sistem. Za dobar imunitet dobro je piti čaj od đumbira sa limunom, važno je ne zaboraviti na unošenje tečnosti, a topla voda sa limunom nam je od višestruke koristi, jer nam obezbeđuje alkalnu sredinu. Takođe, treba uzimati cveklu, jer u njoj ima gvožđa koje je jako važno za otpornost organizma, a ne treba zaboraviti ni crni i beli luk, kao i celer i šargarepu.

Najvažnije je unositi svakodnevno voće i povrće, hranu bogatu vitaminima. Takođe, zimnica predstavlja pravi izbor, budući da kiseo kupus i turšija obiluju vitaminom C koji je u ovom trenutku jako važan. Ne treba preskakati obroke, oni treba da budu sveži i zdravi.

Nutricionisti preporučuju da svakoga dana treba pripremati čorbe od raznog vrsta povrća, jer povrće sadrži skoro sve što je potrebno za održavanje dobrog imuniteta i za jačanje već oslabljenog. Ujutru treba jesti što više svežeg voća i povrća, kako bismo podigli nivo energije i pospešili bolje varenje, zbog živih enzima iz voća i povrća. Treba izbegavati rafinisane šećere, jer nam ne pogoduju, šta više ruše nam imuni sistem. Umesto slatkog, jesti sirove urme ili kakao.

Ukoliko vaš posao zahteva izlazak iz kuće, obavezno hranu ponesite od kuće i izbegavajte kupovinu brze hrane.

Vitamin D

S obzirom na to da zbog izolacije neće biti izlaska iz kuće, za one koji obole od korone, ili za one koji su u samoizolaciji, najbolje je korisiti hranu koja sadrži vitamin D. Vitamin D je jedan u nizu neophodnih supstanci kako bi telo nesmetano funkcionisalo, a posebno je važan za čvrstinu kostiju i dobro raspoloženje. Nedostatak vitamina D može izazvati i depresivno stanje, ali i neka oboljenja kostiju, kao i pad imuniteta. Izvor vitamina D nalazi se u goveđoj ili telećoj džigerici, žumancetu, ribi, pečurkama, mleku, pomorandži i tvrdim sirevima.

Za imunitet u samoizolaciji, potrebno je dodatno povećati prirodnu produkciju D vitamina. Preporučljivo je svakodnevo izaći na sunčanu terasu i to tačno u podne, kada sunce deluje pod pravim uglom, dovoljno je provesti 10 minuta na suncu.

Imunološki sistem je jedan od najvažnijih sistema u organizmu čoveka, a dobar imunitet je osnova za zdrav život. U čovekovom organizmu se svakodnevno vrši deoba miliona ćelija, a neke od njih imaju greške, ukoliko ih imuni sistem ne prepozna i ne ubije, nastaće bolest.

Osim pravilne ishrane, važan je odmor, održavanje higijene ruku i tela, kao i životnog prostora, a najvažnije od svega je ostati kod kuće, jer na taj način možemo zaštititi i sebe i druge.

  • Ne izlažite se stresu – stres može i te kako da oslabi imuni sistem, odnosno da učini osobu podložnijom infekcijama. Naučna istraživanja pokazala su da stres pojačava lučenje kortizotla, a kada je ovog hormona previše u krvi ljudski organizam je skloniji upalama;
  • Redovno vežbanje – kako bismo bili i ostali zdravi, stručnjaci ističu da ne smemo da zanemarimo ulogu fizičke aktivnosti. Čak i u kućnim uslovima, u vreme izolacije, važno je umereno vežbati;
  • Kvalitetan san – imunolozi savetuju da je bitno i spavati dovoljno. Osobe koje tokom noći spavaju svega četiri sata, proizvode duplo manje antitela neophodnih za borbu protiv virusa i bakterija, nego osobe koje imaju preporučenu dužinu sna od 8 do 10 sati tokom noći;
  • Bez konzumiranja alkohola i cigareta – jedna od čestih zabluda jeste da se na virus bilo kako može delovati alkoholom, a britanski eksperti napominju da ne bi trebalo previše da posežemo za alkoholnim pićima dok traje pandemija. Konzumiranje cigareta treba potpuno prekinuti;
  • Smeh kao lek – osobe koje gledaju na svet sa više optimizma i koje se više smeju, imaju znatno bolji imunitet od osoba koje su toliko tmurne da im celo telo odiše na taj način;
  • Takođe, preporučuje se redovno provetravanje prostorija više puta u toku dana, kao i pred spavanje.

Viroplant biljne kapi

Viroplant biljne kapi deluju sistemski na ceo organizam tako da deluju na viruse i bakterije koje se nalaze u različitim delovima organizma, bilo da je u pitanju digestivni trakt, mokraćni kanali, ili pak parenhimatoznim tkivima, aktivni sastojci iz biljka povoljno će delovati na eliminisanju i izbacivanju iz organizma.

Biljni sastojci Viroplant biljnih kapi deluju povoljno kod pada imuniteta, čestih viremija, prisustva Human papillomavirus (HPV), Varicella zoster virusa, kao i kod infekcija izazvanih virusom hepatitisa.

 

 

 


Valechin kapi

Valechin kapi predstavljaju jedinstveno prirodno resenje kod različitih tegoba. Valechin kapi pomažu u inaktivaciji (HPV)  virusa koji je uzročnik kondiloma delujući na sam virus i imuni sistem. Sadrži mešavinu biljaka specijalno odabranih i kombinovanih za dejstvo na HPV i jačanje organizma.

Aktivni sastojci ehinacee kapi pomažu ublažavanju tegoba koje prate: bakterijske i virusne infekcije disajnih organa (prehlada, bolesti grla, promuklost, grip, bronhitis, sinuzitis, kašalj, otežano disanje, astma), herpes simplex, urogenitalne infekcije i pad imuniteta, kao posledice stresa.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.