Prirodna rešenja za jačanje imuniteta

Prirodna rešenja za jačanje imuniteta

Prirodna rešenja za jačanje imuniteta

Najbolji način da ojačate imunitet i sprečite prehladu da vas obori s nogu je upotreba blagodeti prirode. Beli luk, mlečni čičak, ginseng, zeleni čaj, crni kumin, đumbir, majčina dušica… su samo neke od biljaka koje su korisne za jačanje imuniteta.

Probiotici

Najbolji za: Sprečavanje prehlade. Sportisti imaju 40 posto manje slučajeva prehlade kada svakodnevno uzimaju probiotike, pokazalo je istraživanje.

Kako pomažu: Probiotici povećavaju proizvodnju antitela.

Zova

Najbolja za: Skraćivanje gripa. Pokazalo se da sirup od zove pomaže da se skrate simptomi gripa za čak četiri dana.

Kako pomaže: Antioksidansi smanjuju upalu i stimulišu imunološki sistem.

Doziranje: Četiri kašičice sirupa dnevno tokom tri dana.

Vitamin D

Najbolji za: Zaštitu od prehlada i gripa. Nedavna su istraživanja pokazala povezanost niske stope vitamina D sa povećanim rizikom od infekcije disajnih puteva.

Vitamin D pomaže imunološkim stanicama da proizvode antitela.

Pečurke

Izuzetna namirnica za jačanje imuniteta. Imaju jako antivirusno dejstvo i mogu se praktično koristiti svaki dan kao deo obroka.

Naravno, postoji veliki broj pečurki i određene varijacije i u dejstvu i nutritivima, a ovde bismo skrenuli pažnju na šitaki pečurke koje se mogu naći u svežem i u suvom obliku.

Mogu se pripremati na različite načine, ipak kao supa su se pokazale kao najdelotvornije.

Beli luk

Bilo da ste ljubitelj belog luka ili ga u širokom krugu zaobilazite, ispitivanja su pokazala i dokazala da je beli luk izvanredan i za jačanje imuniteta, ali i kada je imunitet već kompromitovan tj. kod različitih bolesti i prehlada.

Aktivni sastojci su pre svega alicin i sumpor koji u kombinaciji imaju i antibakterijsko i antivirusno pa čak i antifugicidno (protiv gljivično) dejstvo.

Beli luk koristite svež ili lako termički obrađen, a za one koji ne mogu da ga podnesu, na tržištu se mogu naći i kapsule sa ekstraktom belog luka. Koliko su one potentne – to je već stvar proizvođača i tehnologije proizvodnje pa da ne otvaramo tu temu.

Vrhunske organske biljne kapi za imunitet i tinktura protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Ehinacea kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi ekstrakata ehinacee,  organskim voćnim destilatom.

Sa 100% pouzdanim poreklom biljne sirovine i sa sertifikatom ORGANSKOG PROIZVODA biljne kapi Ehinacee predstavljaju najbolji i najdelotvorniji biljni preparat na našem tržištu!!!

Aktivni sastojci ehinacee kapi pomažu ublažavanju tegoba koje prate: bakterijske i virusne infekcije disajnih organa (prehlada, bolesti grla, promuklost, grip, bronhitis, sinuzitis, kašalj, otežano disanje, astma), herpes simplex, urogenitalne infekcije i pad imuniteta, kao posledice stresa.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.