Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija

Nedostatak želje i nemogućnost postizanja erekcije su problemi za koje se najčešće traži pomoć, bilo farmaceutskim preparatima ili dodacima prehrani koji sadrže ekstrakte bilja ili aminokiselinu L-arginin.

Erektilna disfunkcija

Nekoliko dobro sprovedenih kliničkih studija posebno ističe ekstrakt biljke pod imenom Maka. Prirodno iz Perua, ova se biljka tradicionalno koristi u narodnoj medicini za povećanje plodnosti i seksualne želje, kako u muškaraca, tako i žena. Koristi se i za olakšanje simptoma menopauze.

Studije na životinjama ukazuju da maka povećava izdržljivost i pospešuje seksualne funkcije. Studija na ljudima ukazuje na povećani libido, povećanu proizvodnju spermatozoida i njihovu veću pokretljivost.

Mehanizmi delovanja make na plodnost najverovatnije su povezani s izotiocijanatima, produktima hidrolize glukozinolata kojima je maka bogata. Jedan od njih, benzil izotiocijanat, prema ispitivanjima na laboratorijskim životinjama inhibira tumore dojke, želuca i jetre.

Afrodizijačka svojstva povezana su s prostaglandinima, sterolima i amidima polunezasićenih masnih kiselina.

Prilično je nejasno na koji način maka pospešuje seksualne performanse bez da utiče na nivo razine hormona (luteinizirajući, prolaktin, testosteron i estradiol) u serumu pa se pretpostavlja da deluje na receptore tih hormona.

Probleme s erektivnom disfunkcijom moguće je umanjiti i amonokiselinom L-arginin, pri čemo je potrebna stalna upotreba. L-Arginin podstiče proizvodnju azotnog oksida, opušta mišiće i širi krvne sudove što pospešuje protok krvi i produžava vreme erekcije.

BILJNE KAPI BABIN ZUB su 100% prirodan proizvod koji uspešno pomaže kod erektilne disfunkcije.

Aktivni sastojci biljke babin zub (lat. Tribulus terrestris) podsiču hipofizu na pojačano lučenje luteinizirajućeg hormona (LH), što zauzvrat daje signal polnim žlezdama za povećano lučenje muških polnih hormona – testosterona, čija povećana količina dovodi do pojačane sinteze proteina, povećanja libida i poboljšanja polne funkcije.

BILJNE KAPI BABIN ZUB deluju tako što:

  • jačaju erekciju,
  • regulišu nivo muških hormona i
  • povećavaju protok krvi u penis.
  • Koristite ih bez bojazni od neželjenih reakcija i kontraindikacija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.