Preventiva i lečenje ešerihije koli

Preventiva i lečenje ešerihije koli

Preventiva i lečenje ešerihije koli

Kada je u pitanju ešerihija koli i infekcije koje izaziva, najbolja preventiva jeste higijena. Pre svega, higijena genitalija i lična higijena. Pranje ruku, ali i detaljno pranje namirnica poput voća i povrća mogu sprečiti unošenje ešerihije koli u organizam.

Infekciju uzrokovanu ovom bakterijom mogu da dobiju i vrlo mala deca, takoreći bebe, kao posledicu loše higijene. Infekcije su češće kod ženske dece. Kako bi se one sprečile deci treba redovno menjati pelene. Takođe, važno je da se genitalne regije kod dece brišu od napred prema pozadi, nikako obrnuto.

Lečenje ešerihije koli

Lečenje ešerihije nije nimalo lak poduhvat, naročito zato što antibiotici neće biti dovoljni. Zapravo, najbolji i jedini uspešni način da se izborite sa ešerihijom jeste kombinovanje antibiotika sa narodnom medicinom, tačnije, nekim od ovih 100% prirodnih čajeva:

Čaj od kukuruzne svile

Čaj od kukuruzne svile je najbolji za lečenje bilo koje vrste urinarne infekcije ili zapaljenja mokraćnih kanala. Odličan je čak i za razbijanje kamena u bubregu. Ovaj čaj se priprema tako što se kukuruzna svila kuva tri minuta u već provreloj vodi, zatim se ostavi da se ohladi i pije se najmanje tri puta na dan. Narano, možete ovaj čaj piti i češće.

Čaj od breze

Za lečenje ešerihije tu je i čaj od breze. Za pripremu ovog čaja se koriste listovi breze, ali je važno napomenuti da se pre upotrebe ovog čaja valja posavetovati sa lekarom. Čaj od breze se priprema tako što provrelom vodom prelijete sušene listove breze, a nakon što se ohladi, čaj konzumirate tri do četiri puta na dan.

Čaj od brusnice

Brusnica čini čuda protiv ešerihije! Osim diuretičkih svojstava, ona deluje tako što ne dozvoljava ešerihiji da ostane na zidovima mokraćnih kanala, već je odlepljuje i izbacuje putem mokraće. U pola litra vode skuvajte 30 grama brusnica i kuvajte sve dok polovina vode ne ispari i ostane oko 250 mililitrara. Čaj od brusnice bi trebalo da se pije tri puta na dan i to naročito nakon obroka.

Uvin čaj

Uvin čaj je takođe odličan za borbu protiv ešerihije. Ipak, i ovde je jako važno da se prvo posavetujete sa lekarom, pa tek onda počnete terapiju ovim čajem. Zapravo, nijedno lečenje bilo kog zdravstvenog problema ne bi trebalo da se odigrava na vašu ruku!

Čaj od peršuna

Čaj od peršuna je odličan za detoksikaciju organizma i izbacivanja viška tečnosti te je samim tim odličan i za borbu protiv ešerihije. Sušene listove peršuna prelijte vrelom vodom, ostavite da odstoji desetak minuta, a zatim popijte čaj dok je još topao. Čaj od peršuna bi valjalo piti tri puta na dan, nakon glavnih obroka.

Lečenje ešerihije nije lak, a nije ni kratkotrajni postupak. Osim toga, ešerihija često može da se vrati, a da simptome gtovo i ne vidite i ne osetite. Ipak, ako želite da predupredite „posetu“ ove bakterije, jako je važno da vodite računa o higijeni, kako ličnoj, tako i o tome šta jedete i koliko jedete. Unos dovoljne količine vode je takođe važan. Valjalo bi i redovno proveravati urin kako biste znali da li vam ova bakterija preti ili ne, upravo zato što simptomi nisu uvek vidljivi.

Floracoli biljne kapi

Floracoli biljne kapi su izuzetno efikasne i kad je u pitanju jedna od najupornijih bakterija, Ešerihija koli, kao i kod drugih bakterijskih infekcija. Bakterije koje dospeju u bešiku obično se uklanjaju tokom mokrenja, ali ako bakterije ostanu u bešici, lako i brzo se razmnožavaju što dovodi do infekcije. Infekcijom se smatra ako se u bešici nalazi veliki broj bakterija (100.000 ili više u 1ml mokraće) ili čak i manji broj ali vrlo patogenih bakterija.

Kada dođe do cistitisa ( upale bešike ) E. coli može prodreti preko mokraćovoda u bubreg i izazvati upalu bubrega (pijelonefritis). Upravo da ne bi došlo do tih problema potrebno je piti redovno Floracoli biljne kapi.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.