Oslobodite se glavobolje

Oslobodite-se-glavobolje

Oslobodite se glavobolje

Glavobolju uzrokuju loše držanje, stres, unos kafe ili alkohola, problemi sa spavanjem ili loša ishrana. Većina ljudi glavobolje rešava posezanjem za tabletama, ali nekad i to nije dovoljno.

Evo kako da se sigurno oslobodite glavobolje.

Opustite se

Jedan od najboljih načina da smanjite glavobolju jeste da jednostavno legnete u tihom, tamnom prostoru. Mnoge glavobolje uzrokovane su povišenim nivoom stresa. Opuštanje napetih mišića može smanjiti tenzijske glavobolje, koje su najčešći tip glavobolja. Svetlo ili određeni zvukovi mogu pojačati glavobolju, pa stoga sprečite takve vrste stimulacije tako da zatvorite oči i pokušate se nekoliko minuta odmoriti.

Duboko dišite

Tehnike dubokog disanja pomažu u opuštanju i otpuštanju fizičkih učinaka stresa na vaše telo i mogu smanjiti intenzitet i učestalost glavobolja.

Masaža

Masiranje vrata, leđa ili glave (slepoočnica) može biti od velike pomoći u sprečavanju boli. Jedna studija je pokazala da se ispitanicima koji su u nedeljno bili na 6 masaža poboljšao kvalitet sna i imali su manje glavobolja.

Istezanje vrata

Tenzije u mišićima čest su uzrok bola u glavi, a istezanje nam pomaže da umanjimo tu bol. Najbolje je polagano istezati vrat napred-nazad i levo-desno. U svakom položaju treba ostati oko 5 sekundi i onda opet ponoviti.

Vežbanje

Iako onima koji pate od glavobolje može zvučati smešno, odlazak na trčanje ili u šetnju može biti jako efikasno u borbi s glavoboljom. Prema jednoj studiji osobe koje su patile od glavobolja učestvovale su u programu u kojem su 12 meseci vozile bicikl. Nakon toga broj i intenzitet glavobolja se duplo smanjio.

Aromaterapija

Mirisi lavande, peperminta i bosiljka mogu pomoći kod bolova kao prirodni tretman. Ti mirisi rade tako što opuštaju mišiće, poboljšavaju protok krvi kroz telo i otvaraju sinuse koji pomažu u smanjivanju tenzija u glavi.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE su na bazi ekstrakta povratića i preporučuju se kao pomoćna terapija u profilaksi migrene.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE mogu da pruže olakšanje kod:

  • migrene i glavobolje
  • – artritisa, artroze
  • – gihta i drugih reumatskih oboljenja
  • – menstrualnih bolova
  • – pomažu kod visokih temperatura.

Upotreba:

Dva puta dnevno po jedna kapsula (ujutru i uveče). Za najbolje rezultate, potrebno je koristiti ovaj preparat minimum 6 do 8 nedelja.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.