Muči vas heliko bakterija – evo šta smete da jedete

Heliko bakterija - šta smete da jedete

Muči vas heliko bakterija – evo šta smete da jedete

Većina svetske populacije je inficirana bakterijom koja se zove Helicobacter pylori ili heliko bakterija – što je bakterija koja je odgovorna za većinu čireva i mnogih slučajeva gastritisa ili upale želuca. Dakle, većina populacije nosi ovu bakteriju, ali nema simptome niti tegobe, dok kod pojedinih ljudi ona izaziva ozbiljne tegobe, kao što su gastritis i čir na želucu ili dvanaestopalačnom crevu.

Kada je u pitanju heliko bakterija, tretman uključuje antibiotike, koji su najefikasniji ako imate heliko bakteriju i čir. Iako ne može baš da vas izleči, određena hrana može pomoći u smanjenju simptoma. Da biste postigli najbolje rezultate, posavetujte se sa svojim lekarom ili nutricionistom, pre nego što promenite ishranu.

Heliko bakterija – šta smete da jedete?

Voće

Voće je bogat izvor antioksidanata, koji podržavaju sposobnost vašeg tela da se odupre i leči od infekcija i vlakana, što može pomoći u olakšanju bolova u slučaju čira. Dijeta sa visokim unosom vlakana takođe može smanjiti simptome gastritisa.

Voće koje je naročito bogato vlaknima podrazumeva: maline, kruške i šljive. Brusnice i jabuke sadrže flavonoide – hemikalije koje mogu zaustaviti rast heliko bakterije. Sok od brusnice, iako sadrži manje vlakana od celog voća, bogat je i flavonoidima.

Povrće

Povrće, kao što su artičoke, grašak, brokoli, spanać i slatki krompir, takođe pruža dovoljno vlakana i bogate količine antioksidanata. Ako imate gastritis koji se odnosi na heliko bakteriju, stručnjaci predlažu konzumiranje belog luka, celera i crnog luka, koji su vredni izvori flavonoida. Izbegavajte visoko-masno povrće, poput pomfrita i povrća pripremljenog u bogatim, kremastim sosovima. Hrana sa visokim sadržajem masti može pogoršati bol usled gastritisa.

Integralne žitarice

Pošto integralne žitarice sadrže sve delove zrna, one snabdevaju više antioksidanata i vlakana u poređenju sa rafinisanim žitaricama. Najbolje integralne žitarice obuhvataju ovas, ječam, smeđi pirinač, divlji pirinač, kokice iskokane na vazduhu i 100% integralni hleb, paste i hladne žitarice.

Posniji proteini

Masna hrana odlaže praznjenje želuca, povećavajući rizik od bola i upale usled gastritisa. Da biste izbegli ove rizike, izaberite nemasnije prehrambene proizvode kao što su mlečni proizvodi sa malim procentom masti, nemasne komade mesa, ribu, pasulj i sočivo, a ne meso sa visokim sadržajem masnoća i sireve. Za veću korist prilikom pripreme mesa i ribe koristite metode kao što su pečenje, kuvanje i pečenje na žaru.

BIOGASTRITIS ČAJ je najbolji čaj za heliko bakteriju, a baziran je na mešavini slatkog korena, kamilice, virka, kantariona, hajdučke trave, podubice i drugih lekovitih biljaka.

Ovaj potpuno prirodan čaj predstavlja neprikosnoven prirodni lek za heliko bakteriju, gastritis, čir na želucu, čir na dvanaestopalačnom crevu i propratne tegobe navedenih stanja.

BIOGASTRITIS ČAJ za najbolje rezultate treba konzumirati u kombinaciji sa preparatom BIOGASTRITIS KAPI.

Korišćenjem ovih 100% prirodnih i bezbednih preparata za lečenje heliko bakterije ćete izbeći potencijalne neželjene efekte usled korišćenja antibiotika i drugih lekova za heliko bakteriju.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.