Loša cirkulacija u rukama i nogama – koji su uzroci?

Loša cirkulacija u rukama i nogama – koji su uzroci?

Loša cirkulacija se javlja kada nema dovoljne količine krvi koja se isporučuje nekoj oblasti tela kako bi se zadovoljile potrebe ćelija.

Loša cirkulacija u rukama i nogama izaziva simptome kao što su osećaj utrnulosti ili ukočenosti, grčeva i osećaj hladnoće u prstima na rukama i nogama.

Cirkulatorni sistem funkcioniše u cilju prenosa krvi i transportne vode, kiseonika i hranljivih materija u ćelije tela. Uslovi i bolesti koji sprečavaju protok krvi uzrokuju slabu cirkulaciju u rukama i nogama.

Koji su uzroci za lošu cirkulaciju u rukama i nogama?

Bolest perifernih krvnih sudova

Periferna vaskularna bolest se javlja kada se arterije ili vene u telu blokiraju. Najčešći oblik je periferna arterijska bolest, koja utiče na oko 12-20% osoba od 65 godina ili stariju populaciju.

Periferna arterijska bolest se javlja kada arterije, krvni sudovi koji nose krv od srca i snabdevaju ćelije tela, postanu blokirane.

Arterije obično imaju glatke zidove, čime se omogućava slobodno kretanje krvi. Tokom vremena, stvara se supstanca poznata kao plak, koja se sastoji od holesterola, kalcijuma i vlaknastog tkiva. Kako plak nastavlja da se nakuplja, nastaje stanje pod nazivom ateroskleroza – koje se odlikuje inhibiranjem protoka krvi.

Loša cirkulacija koja rezultira iz periferne arterijske bolesti i drugih oblika periferne vaskularne bolesti izaziva bol u nogama ili rukama, rane na stopalima ili rukama koje neće zarasti i primetno smanjenu temperaturu donjeg dela nogu i stopala ili ruku.

Bolesti srca

Bolesti srca predstavljaju grupu bolesti koja pogađa srce i krvne sudove. Bolesti srca ostaju jedan od glavnih uzroka problema sa cirkulacijom.

Aritmija, jedan oblik srčanih bolesti, uzrokuje nepravilne otkucaje srca, kada srce radi prebrzo ili presporo. Srce koje radi previše brzo deluje neefikasno, jer krv može ostati u srcu što rezultira manjom količinom krvi koja prolazi kroz krvne sudove. Srce koje radi previše sporo, nije u mogućnosti da pumpa dovoljno krvi kako bi zadovoljilo potrebe ćelija. Oba ova stanja mogu prouzrokovati lošu cirkulaciju.

Srčani udar se javlja kada je snabdevanje krvi u srcu blokirano, što dovodi do oštećenja srčanog mišića. Oštećeno srce pumpa neadekvatnu količinu krvi kroz telo, što dovodi do loše cirkulacije.

Raynudov sindrom

Raynaudov sindrom se javlja kada arterije koje dovode krv do prstiju na rukama i nogama reaguju na spoljašnje stimuluse, kao što su niska temperatura ili stres, tako što se skupljaju, što je poznato i kao vasospazam. Krvni sudovi se sužavaju i tako ograničavaju protok krvi do prstiju na rukama i nogama, što rezultira osećajem hladnoće, bola koji peče, utrnulosti i ukočenosti. Prsti na rukama i nogama često postaju plavi zbog loše cirkulacije.

Raynaudov sindrom je primarna bolest u približno 80% slučajeva. Drugi uslovi, kao što je skleroderma, uzrokuju preostalih 20%, poznatih kao sekundarni Raynaudov sindrom.

Loša cirkulacija prirodno lečenje

CARDIOPLANT BILJNE KAPI su 100% prirodan preparat, baziran na mešavini biljnih ekstrakata divljeg kestena, bele imele, gloga, lincure, matičnjaka i valerijane.

CARDIOPLANT KAPI dokazano deluju povoljno kod svih kardiovaskularnih tegoba, uključujući i lošu cirkulaciju. Pored toga, ove biljne kapi regulišu krvni pritisak, pomažu održavanje normalnog rada srca i cirkulacije.

CARDIOPLANT KAPI možete da koristite kod sledećih tegoba/stanja:

  • visok krvni pritisak
  • slabost srčanog mišića
  • aritmija i nervoza srca
  • loša cirkulacija
  • angina pektoris
  • proširene i bolne vene
  • hemoroidi
  • stres, napetost i nervoza.

Podelite ovaj članak

Comments (2)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.