Lečenje mioma prirodnim putem

Lečenje mioma prirodnim putem

Lečenje mioma prirodnim putem

Oko 20 posto žena do svoje 30-te godine oboli od mioma, a čak i do 50 posto oboli do svoje 50-te godine. Smatra se da svaka treća žena u svom životu dobije miom materice. Pretpostavlja se da hormon jajnika (estrogen) podstiče rast mioma, pa možemo reći da su to dobroćudni tumori koji su zavisni od estrogena, te da svaka promena vrednosti estrogena u krvi može uticati na pojavu i rast mioma. Zbog toga se često dogodi da se miomi sami od sebe povuku po prestanku reprodukcijskog razdoblja i nastanku menopauze.

Simptomi obolelih od mioma

  • bol u krstima
  • produžena menstruacija
  • bol u donjem delu stomaka
  • poremećaj stolice i mokraće

Brojni su dokazi da ishrana siromašna vlaknima i bogata mastima doprinosi porastu hormona estrogena u krvi. Nažalost sve veća upotreba antibiotika, pesticida i hormona rasta u hrani, prilikom tova peradi, svinja i goveda, kao i kod krava za mužu, doprinose da se kroz meso i mleko, kao i mlečne i mesne prerađevine unose u organizam gore navedene supstance i prilikom metabolizma interferiraju sa ženskim polnim hormonima u crevima.

Dokazano je da organski proizvedeno mleko i mlečni proizvodi kao i meso, ne deluju štetno na tkivo materice i grudi. Preveliko unošenje zasićenih masnoća u organizam (maslac, kajmak, kačkavalj, svinjsko meso, jaja…) kao i stres doprinose nagomilavanju viška masnih materija u organizmu, što takođe nepovoljno utiče na pojavu i rast mioma.

Samo pomoću biljaka pogotovu onih u kojima se nalazi vitamin F (žitarice, klice žitarica, semena i plodovi), nerafinisana ulja možemo izbaciti višak masnih materija iz organizma. Moramo izgraditi jak imuni sistem koji bi nas zaštitio od toksina, virusa i ostalih patogenih mikroorganizama i omogućio našim ćelijama pravilnu razmenu materija radi stvaranja zdravih i normalnih ćelija u organizmu, stabilan nervni sistem, dobru cirkulaciju i normalan rad svih endokrinih žlezda.

Lečenje mioma prirodnim putem

Virak (vrkuta) – Jača zidove materice, štiti od pobačaja, olakšava porođaj, sprečava rast stafilokoka, a agrimonin iz biljke sprečava nastanak tumora pa čak i zloćudnog tumora dojke.

Macina trava – Normalizuje hormonski ciklus i lučenje polnih hormona i time doprinosi smanjenju mioma. Vekovima se koristila za bobu protiv neplodnosti.

Hajdučka trava – Često nazivana i ženski čaj, zaustavlja krvarenje, smiruje menstrualni ciklus i odličan je antibiotik protiv stafilokoka, ešerije i kandide.

Čuvarkuća – Sok od čuvarkuće koji ima osobinu stezanja, zarastanja, regulisanja prejake menstruacije i bolova, takođe je izuzetno lekovit kod mioma.

biomiomBIOMIOM ČAJ je baziran na pažljivo odabranoj biljnoj mešavini koja dokazano pomaže kod ženskih ginekoloških problema, uključujući i ciste na jajnicima. Ako se pitate koji je najbolji čaj za ciste na jajnicima – preporučujemo BIOMIOM ČAJ.

Može da se koristi samostalno i u kombinaciji sa drugom terapijom, lekovima ili drugim preparatima, a mi savetujemo da koristite i FLORAVITEX KAPI.

BIOMIOM ČAJ nema nikakvih kontraindikacija i potpuno je prirodan i bezbedan biljni preparat za regulisanje velikog broja ženskih tegoba, a možete da ga koristite i u preventivne svrhe za jačanje opšte otpornosti organizma i imuniteta.

 

FLORAVITEX KAPI dokazano pomažu i kod cista na jajnicima,  a ovaj takođe 100% prirodan preparat je na bazi biljke koja se zove konopljika.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.