Kašnjenje menstruacije

Kašnjenje menstruacije

Kašnjenje menstruacije

Najčešći razlog za kašnjenje menstruacije je svakako trudnoća. Ukoliko imate razlog da sumnjate na trudnoću neka to bude prvo što ćete isključiti sa liste mogućih razloga.

Drugi najčešći razlog za kašnjenje menstruacije je stres, najrasprostranjenija „bolest“ današnjice. Naime, hormon stresa kortizol direktno utiče na to koliko estrogena i progesterona telo proizvodi. Ako je nivo kortizola u krvi prevelik velika je verovatnoća da se ciklus poremetiti.

Preterano vežbanje i fizička aktivnost takođe mogu poremetiti ciklus. Našem telu je potrebna energija za vreme ciklusa, ako izgubite previše energije za vreme vežbanja telo neće imati snage za „one dane“.

Jetra pomaže regulisanje menstrualnog ciklusa probavljajući estrogen i progesteron. Prevelik unos alkohola može poremetiti rad jetre pa time i redovan menstrualni ciklus.

Menopauza je takođe jedan od razloga poremećenog mestrualnog ciklusa, a oni mogu početi čak deset godina pre potpunog prestanka menstruacije.

FLORAVITEX BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod na bazi konopljike, biljke koja je poznata kao prijatelj ženskog zdravlja. Dokazano je da ovaj biljni preparat pomaže kod gotovo svih ginekoloških problema žene, uključujući teško i neredovno menstrualno krvarenje.

FLORAVITEX KAPI uspešno regulišu hormonski disbalans kod žene, koji je jedan od vodećih uzroka za teške i neredovne menstruacije. Stabilizujte svoj menstrualni ciklus na sasvim prirodan i bezbedan način, bez hormona koji mogu da imaju niz neželjenih efekata.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.