Kako smanjiti bol usled artritisa

Kako smanjiti bol usled artritisa

Artritis je opšti termin za uslove koji izazivaju bol i upalu zglobova. Osteoartritis je najčešći oblik ove bolesti. Osteoartritis se javlja kada se hrskavica između zglobova raspada i troši. Simptomi hroničnog stanja artritisa uključuju bol, zapaljenje, krutost i nemogućnost pokretanja zglobova.

Reumatoidni artritis je autoimuni poremećaj koji uzrokuje oticanje obloge zglobova u rukama i nogama. Ne postoji lek za bilo koji tip artritisa; međutim, razni tretmani mogu pomoći pri smanjenju bola od artritisa.

Kako smanjiti bol usled artritisa?

Korak 1

Razmotrite uzimanje lekova. Počnite sa lekovima koji imaju najmanje neželjenih efekata. Počnite sa lekovima koji su dostupni bez recepta, kao što su ibuprofen, acetaminofen i naproksen natrijum. Razgovarajte sa lekarom o tome da uzmete jače lekove na recept kako artritis napreduje. Dodatni lekovi koji se koriste za lečenje artritisa uključuju narkotične lekove protiv bolova i injekcije kortikosteroida. Međutim, uzimanje ovih lekova vas stavlja u opasnost za teške neželjene efekte, uključujući zavisnost od narkotika i dodatno oštećenje zglobova. Pacijenti sa reumatoidnim artritisom mogu uzimati imunosupresivne lekove kao što su azatioprin ili ciklosporin. Može doći do smanjenja odgovora tela na borbu protiv bolesti.

Korak 2

Koristite đumbir kao prirodni, alternativni tretman za zaustavljanje bolova od artritisa. Pijte sveži sok od đumbira, ekstrakt ili čaj od đumbira kako biste smanjili zapaljenje usled artritisa. Možete i da umasirate ekstrakt đumbira na artritički zglob da bi se smanjio bol. Oprati svež koren đumbira i useći ga na komade i kuvati nekoliko minuta da bi se napravila obloga. Dozvolite da se đumbir ohladi i raširite ga na gazu ili tkaninu i primenite na bolne zglobove.

Korak 3

Pitajte svog lekara o preporukama za terapiju. Radite sa profesionalnim i fizičkim terapeutom kako biste naučili načine da koristite zglobove bez stvaranja dodatnog bola. Na primer, koristite alate za hvatanje da biste pokupili određene predmete ako doživljavate bol u ruci. Razgovarajte sa svojim terapeutom o uobičajenim svakodnevnim aktivnostima koje izazivaju bolove u zglobovima, tako da možete istražiti nove tehnike.

Korak 4

Praktikujte vežbe za istezanje i povećanje opsega kretanja kako biste povećali pokretljivost i smanjili bolove u zglobovima. Napravite plan vežbi sa svojim lekarom ili terapeutom koji počinje sa jednostavnim vežbama istezanja i na kraju dovodi do veće aerobne fizičke aktivnosti. Prekinite vežbanje ili smanjite aktivnosti ako je bol u zglobu ozbiljan ili ako nelagodnost traje duže od dva sata nakon vaše sesije vežbanja.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE dokazano pomažu u ublažavanju bolova od artritisa i reumatskih oboljenja. Ove biljne kapsule su na bazi ekstrakta povratića (Tanacetum parthenium).

Za povratić je vekovima poznato da se koristi za ublažavanje upale i bolova, uahvaljujući svom antiinflamatornom dejstavu.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE na bazi povratića vremenom dovode do smanjenja tegoba i intenziteta simptoma artritisa i reume.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.