Jutarnje mučnine i glavobolje

Jutarnje mučnine i glavobolje

Jutarnje mučnine i glavobolje

Mučnine u trudnoći izaziva udar hormona HCG-a koji se normalno izlučuje u urinu, a tokom sna raste i dostiže najviši nivo ujutro. Pokušajte da ustanete polako i izbegavajte uzimanje tečnosti na prazan želudac, jer to povraćanje čini verovatnijim.

Đumbir može da olakša mučninu, konzumiran kao svež koren u čaju, kapsulama ili u kvalitetnom keksu od đumbira.

Nedostatak vitamina B6 može pogoršati jutarnje mučnine, budući da taj vitamin pomaže telu da metaboliše određene aminokiseline. Kada ga nema te aminokiseline se ne razgrađuju delotvrno, što dovodi do teških jutarnjih mučnina.

Depresija

Osobe koje pate od depresije često će se probuditi s osećajem potištenosti i teskobe koji su najgori ujutro. Psihijatri kažu da tokom dana može doći do dramatičnih razlika u raspoloženju.
Jedna od teorija povezuje to s nivoom kortizola, koji bi trebao da raste ujutro. Osobe koje pate od depresije ne mogu osetiti taj talas jer kod njih nivo kortizola ne varira.
Iako je to prva stvar koju osoba s depresijom može odlučiti, nije pametno ostati u krevetu, jer to samo izaziva poremećaje u prirodnom ciklusu tela.

Bol u leđima

Jedna od tri osobe pati od bolova u leđima i vratu nakon prospavane noći. U većini slučajeva bol je izazvan lošim držanjem ili spavanjem na premekanom dušeku. Ortopedi savetuju da uložite u kvalitetniji dušek budući da mekan ne podržava anatomski ispravan položaj kičme.
Osobe s osteoartritisom u kičmi često ujutro pate zbog velikog bola u leđima pa su im potrebni sati da budu potpuno pokretni bez bola. Razlog je nakupljanje upalnih hemikalija u zglobovima tokom mirovanja. Danju se krećemo pa se upalni agensi nestaju.

Glavobolja

Polovina migrena počinje u jutarnjim satima, a glavobolje znaju često da probude iz sna. Odgovorno je nekoliko faktora: od četiri do osam sati ujutro nivo prirodnih lekova protiv bolova, endorfina i enkefalina, je na najnižem nivou.
Istovremeno adrenalin se luči u većim količinama, pa može podstaći napad migrene koja je povezana sa slabijom snabdevenošću krvlju.
Osobe s hroničnom opstruktivnom bolešću pluća često se žale da pate od teških glavobolja u jutarnjim satima. Tokom noći, naime, ne dišu dovoljno duboko, što izaziva povećanje nivoa ugljen dioksida i pad nivoa kiseonika. Biće lakše ako ležite na jastucima, čime ćete smanjiti pritisak u grudima i olakšati disanje.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE na bazi ekstrakta biljke koja se zove povratić (Tanacetum parthenium L.) se koriste kao pomoćna terapija u profilaksi migrene i glavobolje. Posmatrano istorijski, poznato je da je povratić veoma efikasan prirodni lek za glavobolju.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE dovode do produženja intervala između migrenoznih napada i smanjenja intenziteta propratnih pojava.

Ovaj prirodni preparat sadrži mnoge korisne materije, od kojih je najznačajnija – seskviterpenski lakton partenolid koji se nalazi u najvećem procentu i koji je nosilac antimigrenoznog delovanja ovih biljnih kapsula.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.