Hrana koja ugrožava osobe sa visokim krvnim pritiskom

Hrana koja ugrožava osobe sa visokim krvnim pritiskom

Hrana koja ugrožava osobe sa visokim krvnim pritiskom

Ukoliko imate problema sa visokim krvnim pritiskom potrebno je da smanjite unos hrane koja sadrži natrijum. Višak natrijuma dovodi do povlačenje vode iz krvnih sudova i stvara se višak krvi što prouzrokuje povećan krvni pritisak.

Takođe, dokazano je da najviše natrijuma unosimo preko soli koje u prekomernoj dozi ima u brzoj, upakovanoj i hrani iz restorana. Evo koje namirnice sadrže najviše natrijuma:

1. Kifle i perece – jedna pereca može da sadrži i do 230 mg natrijuma

2. Suhomesnati proizvodi – i do 2 000 miligrama natrijuma u 100 gr

3. Pica – jedna kriška može da sadrži 760 mg

4. Piletina – samo 100 grama gotovih pilećih štapića za pohovanje može da sadrži 600 mg

5. Supa iz kesice – jedna šolja supe iz kesice može da sadrži 940 mg natrijuma

Zasićene masti podižu nivo holesterola u krvi što povećava rizik od srčanih oboljenja i moždanog udara. Prema tome, svi koji imaju problema sa visokim krvnim pritiskom treba da izbegavaju sledeće namirnice:

6. Masna govedina

7. Jagnjetina

8. Svinjetina

9. Maslac

10. Sir

Poznato je da prekomerna konzumacija šećera dovodi do gojaznosti, visokog krvnog pritiska i holesterola. Međutim, istraživanja su dokazala da unos šećera može da utiče na povećanje krvnog pritiska bez obzira na kilažu čoveka. To je još jedan razlog više da izbacite iz svog jelovnika sledeće poslastice:

11. Kupovni sokovi

13. Slatki mlečni proizvodi, kao što su voćni jogurt ili sladoled

12. Trans masti

Ako često jedete hranu koja sadrži veliku količinu trans masti rizikujete da dobijete povećan holesterol, srčano oboljenje, moždani udar ili dijabetes tipa 2. Ukoliko patite od visokog krvnog pritiska obavezno izbegavajte ovu hranu:

14. Kokice

15. Margarin

Krvni pritisak mora redovno da se kontroliše, ali potrudite se da sami budete svoj najbolji savetnik i izbegnite hranu koja vam svakodnevno ugrožava zdravlje. Potrudite se da iz svog jelovnika izbacite štetne namirnice kako bi se vaše zdravstveno stanje popravilo i kako bi sebi osigurali dug život.

Cardioplant biljne kapi sadrže mešavinu biljnih ekstrakata (divljeg kestena, bele imele, gloga, lincure, matičnjak, valerijana).

Cardioplant biljne kapi  povoljno deluju kod svih kardiovaskularnih tegoba. Biljni sastojci koji ulaze u sastav kapi regulišu krvni pritisak, pomažu održavanje normalnog rada srca i cirkulacije.

Cardioplant biljne kapi predstavljaju 100% prirodni proizvod, izrađen originalnom tehnologijom od lekovitih biljnih sirovina sa našeg područja. Kapi mogu slobodno da se koriste sa drugim lekovima za pritisak i cirkulaciju.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.