Hormoni i glavobolja

Hormoni i glavobolja

Hormoni i glavobolja

Žene imaju najveći i najčešći intenzitet glavobolja između 35 i 45 godine. Estrogen, testosteron i kortizol, između ostalih hormona, mogu da imaju značajnu ulogu u nastanku glavobolje i migrene.

Ponekad ih pokreće druga aktivnost u telu: kortizol – hormon koji je najviše povezan sa stresom može pasti veoma nisko u trenucima napetosti ili ako imate preduge pauze između obroka, što uzrokuje na pad šećera u krvi.

Estrogen je hormon koji se najviše povezuje sa glavoboljom pa je uobičajeno čuti da se one javljaju neposredno pre menstruacije. Verovatnoća razvoja glavobolje povećava se tokom vremena, kada je nivo estrogena nestabilan.

Kod trudnica glavobolje često prestanu kada je nivo estrogena viši.

Perimenopauza i menopauza, takođe, mogu promeniti nivo estrogena čak i kada je u pitanju hormonska terapija ili oralni kontraceptivi. Zato se žene u ovim fazama češće žale na pojačane glavobolje.

Hormoni, naravno, nisu jedini faktori koji utiču na glavobolju. Drugi faktori mogu uključivati ​​opšti nivo stresa, umor, genetiku, ishranu, pa čak i vremensku prognozu.

Svako ko je patio od migrene verovatno je iskusio neke od ovih simptoma. Određene omiljene namirnice poput čokolade, kofeina, putera od kikirikija, crnog vina i alkohola uopšte, sira, veštačkih zaslađivača i prerađenog mesa takođe mogu da izazovu jake glavobolje.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE su na bazi ekstrakta povratića i preporučuju se kao pomoćna terapija u profilaksi migrene.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE mogu da pruže olakšanje kod:

  • migrene i glavobolje
  • – artritisa, artroze
  • – gihta i drugih reumatskih oboljenja
  • – menstrualnih bolova
  • – pomažu kod visokih temperatura.

Upotreba:

Dva puta dnevno po jedna kapsula (ujutru i uveče). Za najbolje rezultate, potrebno je koristiti ovaj preparat minimum 6 do 8 nedelja.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.