Gavez protiv psorijaze

Gavez protiv psorijaze

Gavez protiv psorijaze

Gavez je jedan od najboljih lekova za zaceljivanje spoljašnjih i unutrašnjih rana, otoka, posekotina, ogrebotina, modrica, lomova i krvarenja. Koristi se i kod uganuća, iščašenja, nategnuća mišića i tetiva. Oblozi gaveza su delotvorni kod psorijaze, čireva, proširenih vena, karpalnog sindroma i kod upale kostiju.

Gavez raste uz potoke na vlažnom tlu i na vlažnim livadama šumskog područja. Listovi su hrapavi i jako šiljasti. Višegodišnji koren spolja je gotovo crn, a iznutra je bele do žućkaste boje, debeo poput palca. Kad se prereže jako je sluzav, lepljiv i mastan. Cvetovi imaju oblik uskog zvona, izbijaju tokom čitavog leta iz pazuha gornjih listova. Okrenuti su prema dole u jednostrano povijenim cvetovima prljavo bele do ružičaste ili ljubičaste boje.

Gavez smanjuje bolove

Naučnici tvrde da mast od gaveza može pomoći milionima ljudi protiv bolova u leđima. U istraživanjima je spomenuta mast pomogla smanjiti bolove za čak 95%, počevši delovati u roku od sat vremena.

Gavez uklanja i druge vrste bolova i pokazao se odličnim u obliku gela protiv bolova kod iščašenja zglobova i osteoartritisa kolena. Lekovita svojstva gaveza mogu doneti olakšanje čak i kod oduzetosti usled povrede živaca u kičmi.

Pomaže kod deformacije palca

Gavez je jedina poznata biljka koja leči i uklanja čukljeve, poznate deformacije kosti palca, za koje moderna medicina nema nikakva rešenja osim bolne operacije. Lečenje mašću i tinkturama gaveza mogu trajati i do godinu dana, ali valja biti uporan.

Gavez kao lek može pomoći kod: psorijaze, čireva, proširenih vena, deformacije palca, uganuća i iščašenja, reume i artritisa, bolova u leđima…

Obloge od gaveza su veoma cenjene. Sve što je potrebno je pomešati nekoliko kašičica osušenog mlevenog korena gaveza sa dovoljno vruće vode da se napravi pasta. Namažite pastu na platno i prislonite na ranu. Obloge obnavljajte svaka dva do četiri sata.

Prirodni lek za psorijazu

BIOPSORIJAZA ČAJ po receptu čuvene austrijske travarke Marije Treben je odličan prirodni lek za psorijazu. Savršena biljna mešavina u ovom čaju deluje tako što smanjuje i čak otklanja simptome psorijaze.

Pored toga, možete da koristite i BIOPSORIJAZA BILJNE KAPI, a tu je i BILJNA KREMA ZA PSORIJAZU. Upotrebom ovih prirodnih preparata, koji nemaju neželjenih efekata, možete da kontrolišete ovu bolest i da ublažite ili potpuno uklonite njene neugodne simptome.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.