Čajevi za menopauzu

Čajevi za menopauzu

Čajevi za menopauzu

Upotreba delova biljaka kao što su bobice konopljike (Agnus castus), cvetova lipe i listova kadulje, pomoći će pri održavanju vrednosti hormona na normalnim vrednostima. Čajevi za menopauzu su korisni za oživljavanje izmorenog organizma. Pijenje ružine vodice pripremljene uranjanjem ružinih latica u destilovanu vodu tradicionalni je lek na Bliskom istoku za ublažavanje najgorih simptoma menopauze.

Čaj za talas vrućine

Stavite kašiku cvetova srdačice (Leonurus cardiaca) i listova kadulje u šoljicu. Nalite 6 decilitara vrele vode te zasladite slatkim korenom (Glycyrrhiza glabra), osim ako imate visok krvni pritisak, jer koren sadrži natrijum pa zadržava vodu u telu. Pustite da se ohladi i pijuckajte tokom dana.

Čaj od cvetova lipe

Cvetove treba sakupiti neposredno nakon što procvatu sredinom leta. Sakupite ih po suvom danu i ostavite da se polagano suše u seni. Upotrebljavajte ih kao tinkturu ili napravite čaj mešanjem šoljice prokuvane vode sa kašikom cvetova. Neka odstoji 10 minuta, a zatim pustite da se ohladi te procedite. Popijte po šoljicu tri puta na dan.

Čaj od konopljike preporučuje se u periodu perimenopauze i vrlo je efikasan u regulisanju talasa vrućine i smanjuje bolove u grudima (mastodinija). Ova biljka u sebi sadrži progesteron, pa je odlična u uspostavljanju hormonske ravnoteže između progesterona i estrogena. Konopljika se ne preporučuje onima koji uzimaju hormonsku terapiju povodom začeća, imaju karcinom dojke ili Parkinsonovu bolest.

Floravitex biljne kapi pomažu kod endometrioze, pojačanog menstrualnog krvarenja, anovulatornog krvarenja.

Floravitex kapi imaju povoljno dejstvo kod problema u toku menopauze (napadi vreline, obilno znojenje, poremećaj sna, nervoza, iritabilnost) i cističnih promena na dojkama i jajnicima.

DA HORMONI BUDU U HARMONIJI – FLORAVITEX KAPI!

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.