Biljni lekovi protiv depresije

Simptomi depresije

Biljni lekovi protiv depresije

Depresija se mora lečiti jer u suprotnom može da izazove brojne probleme. Simptomi depresije su razne telesne tegobe poput  glavobolje, umora, gubitka apetita ali i psihičke: tuga, bes, ravnodušnost, emocionalna praznina…

Depresivna stanja zahtevaju odlazak kod lekara specijaliste i lečenje lekovima ili psihoterapijom, ali je česta i kombinovana metoda. U svakom slučaju, psijihatar će odrediti vid lečenja i koji lek protiv depresije je najefikasniji.

 

S druge strane, pošto se medikamenti namenjeni lečenju depresije nikako ne smeju uzimati napamet ili na svoju ruku, postoji jedna stvar koju možete sami da uradite, ali samo u početnom stanju anksioznosti, a to su čajevi. Ali dobro znajte da čajevi i lekovito bilje, ili bilo koji biljni lek sam po sebi, neće izlečiti depresiju.

Možda će Vam sam lekar preporučiti da terapiju počnete sa preparatima na prirodnoj bazi, jer mnogi preparati protiv stresa i anksioznosti upravo sadrže veliki procenat lekovitog bilja.

U svakom slučaju, prirodni lekovi protiv depresije mogu biti deo ukupne terapije, ali o svemu detaljnije moraćete konsultovati lekara.

Čaj od kantariona

Čaj od kantariona su koristile još naše bake protiv potištenosti, nervoze, tuge…  Čaj od kantariona neće imati neko ekspresno dejstvo. Potrebno je da se redovno pije da bi se nakon par nedelja osetila prva poboljšanja stanja. Pijenje čaja trebalo bi nastaviti i nakon prvih znakova oporavka.

Kašičicu kantariona prelijte sa 2 decilitra kipuće vode, poklopite i ostavite da odstoji desetak minuta. Aj pijte tri puta na dan, uvek sveže pripremljen. Napomena – pošto ovaj čaj može da ima udruženo dejstvo sa nekim lekovima kao što su pilule za kontracepciju, morate se konsultovati sa doktorom pre upotrebe čaja od kantariona.

Čaj od matičnjaka

Matičnjak se već dugo upotrebljava kao prirodni lek protiv stresa, nervoze, anksioznosti i depresivnih stanja.

Šaku osušenog lista matičnjaka prelijte sa pola litre vode. Poklopite i nakon dva sata procedite, podelite u tri jednake doze i pijte tokom celog dana. Ako čaj pijete pre jela, dobro je da bude nezaslađen. Ako ga pijete posle obroka, zasladite ga sa malo meda.

Čaj od majčine dušice

Poznato je da majčina dušica smiruje nervozu, opušta, smanjuje osećaj teskobe i  psihičku napetost. Koristi se i za problem sa nesanicom. Jednu kašičicu majčine dušice poparite sa dva decilitra kipuće vode, poklopite pa procedite nakon 10 minuta. Čaj zasladite sa malo meda i nekoliko kapi limuna. Najbolje je uvek piti sveže pripremljen čaj.

BioMind Plus biljne kapi za depresiju

biomind-plus-biljne-kapi-za-depresiju-i-anaksioznostsu prirodan lek protiv depresije i anksioznosti, biljna tinktura za depresiju, narodni lek protiv straha i za bolju koncetraciju pri učenju i radu. Mogli bi ih nazvati prirodni biljni antidepresiv.

Posebno je tinktura za depresiju preporučljiva starim ljudima koji boluju od Alchajmera ili Parkinsonove bolesti za blagu i prirodnu stimulaciju rada mozga i nervnog sistema. BioMind Plus tinktura za depresiju podstiče hormone i krvotok, stimuliše žlezde sa unutrašnjim lučenjem i mozak da funkcioniše bolje i intezivnije, podiže koncentraciju i vitalnost.

 

BioMind Plus biljne kapi za depresiju možete naručiti ovde >>>

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.