Zubobolja – prirodno lečenje

zubobolja

Zubobolja – prirodno lečenje

Poznato vam je da je zubobolja jedan od najjačih bolova koje čovek može da oseti. Ukoliko vas muči zubobolja, važno je da otkrijete šta je u osnovi ovog bola. Na taj način možete da odredite kako najbolje da se oslobodite bola, oticanja ili drugih simptoma.

Redovno ispiranje usne duplje slanom vodom i primena hladne obloge mogu obično popraviti malu iritaciju, ali za ozbiljnije uzroke zubobolje – može biti potrebna intervencija zubara.

Ako vaši simptomi potraju više od jednog ili dva dana, najbolje da se obratite zubaru.

U daljem tekstu ćemo navesti neke lekove koji mogu da pomognu da ublažite zubobolju na potpuno prirodan i bezbedan način.

Koji su najbolji prirodni lekovi za zubobolju?

Ispiranje slanom vodom

Za mnoge ljude, ispiranje slanom vodom predstavlja efikasan tretman protiv zubobolje. Slana voda je prirodno dezinfekciono sredstvo, a može pomoći da očistite čestice hrane i ostatke koji mogu biti zaglavljeni između vaših zuba. Lečenje zubobolje sa slanom vodom takođe može pomoći u smanjenju zapaljenja i lečenju bilo kakvih oralnih rana.

Umešajte 1/2 čajne kašičice soli u čašu tople vode i upotrebite ovo kao sredstvo za ispiranje usta.

Čajne kesice nane

Čajne kesice nane se mogu koristiti za oštar bol i umiruju osetljive desni.

Najpre sačekajte da se upotrebljena kesica za čaj ohladi pre nanošenja na bolno područje. Trebalo bi da i dalje ostane malo topla.

Takođe možete da zamenite pristup i da koristite hladne kesice da biste hladili, a ne zagrejali bolno područje. Da biste to uradili, stavite kesicu za čaj u zamrzivač na nekoliko minuta da je ohladite, a zatim primenite na zub.

Beli luk

Već hiljadama godina, beli luk je prepoznat i korišćen kao prirodni lek za mnoge tegobe, uključujući i zubobolju. Ne samo da može da ubije štetne bakterije koje uzrokuju zubni plak, već može da se ponaša i kao lek protiv bolova.

Izmeljajte jedan čen belog luka kako biste stvorili pastu i nanesite na bolno područje. Možete da dodate i malo soli. Alternativno, možete polako žvakati čen svežeg belog luka.

Vanilin ekstrakt

Ekstrakt vanile sadrži alkohol, koji može da pomogne protiv bola. Njegovo dokazano antioksidativno svojstvo ga čini efikasnim sredstvom protiv bolova.

Dodajte malu količinu ekstrakta vanile na prst ili pamučni tufer. Nanesite ga direktno na bolno područje nekoliko puta dnevno.

Karanfilić

Karanfilić se koristio za prirodno lečenje zubobolje tokom čitave istorije, jer njegovo ulje može efikasno umanjiti bol i zapaljenje. Sadrži eugenol, koji je prirodni antiseptik.

Stavite malu količinu ulja od karanfilića na pamučni tufer i primenite na pogodno područje. Možda želite da razblažite ulje karanfilića sa nekoliko kapi bazičnog ulja, kao što je maslinovo ulje ili voda. Uradite to nekoliko puta dnevno.

Takođe možete dodati kap ulja od karanfilića u čašu sa malo vode i sa ovim ispirajte usta.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE na bazi ekstrakta povratića (Tanacetum parthenium L.) dokazano pomažu u ublažavanju bolova, uključujući i zubobolju.

Povratić je čuvena lekovita biljka koja se kroz istoriju koristila zbog svojih izraženih antiinflamatornih dejstava, pa je našao primenu i u lečenju zubobolje.

Usled redovne i adekvatne primene, MIGRESAN BILJNE KAPSULE na bazi povratića dovode do smanjenja tegoba i intenziteta simptoma zubobolje.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.