Vranilova trava ili divlji origano – biljka koja štiti urinarni trakt

Vranilova trava ili divlji origano – biljka koja štiti urinarni trakt

Vranilova trava ili divlji origano (lat. Origanum vulgare) je biljka koja je u svetu tradicionalne medicine poznata kao odličan prirodni lek protiv patogenih mikroorganizama. Iz tog razloga, koristi se za lečenje urinarnih infekcija i upala vezanih za urinarni trakt – ali i druge organske sisteme.

Opis biljke: Vranilova trava pripada porodici Lamiaceae (usnatice), to je sivkasto-zelena višegodišnja biljka visine od 30 do 60 cm.

Ima dlakavu uspravnu razgranatu stabljiku sa zelenim suprotnim lišćem, takođe prekrivenim finim dlakama. Cvetovi, raspoređeni na vrhu, su ljubičaste boje.

Biljka ima jak miris sličan timijanu i žalfiji.

Stanište: Vranilova trava je autohtona biljka mediteranskih regiona južne Evrope i centralne i južne Azije.

Međutim, moguće je uzgajati je u bilo kom regionu umerene klime i zapravo se najčešće nalazi u zapadnom svetu.

Delovi biljke koji se koriste u lekovite svrhe: listovi i isparljivo ulje vranilove trave se koriste u biljnoj medicini.

Zdravstvene prednosti

Vranilova trava ima snažna antiseptička svojstva i veoma je snažna i kao antibiotik. Kao takva, moglo bi da bude veoma efikasna u tretiranju bolesti i poremećaja uzrokovanih mikroorganizmima, kao što su problemi sa želucem, mučnina i groznica.

Vranilova trava ima izražena antibakterijska svojstva, što je posledica prisustva timola i karvakrola. Ova važna organska jedinjenja mogu odbraniti telo protiv širokog spektra bakterija koje mogu uticati na kožu, creva, urinarni sistem i druge delove tela.

Vranilova trava je takođe malo stimulativno sredstvo, koje može povećati proizvodnju belih krvnih zrnaca i ubrzati metabolizam, što rezultira bržim oporavkom od uobičajenih bolesti.

Takođe bi mogla biti korisna za lečenje problema koji se odnose na digestivni, respiratorni i imuni sistem.

Ova biljka je korišćena za borbu protiv problema izazvanih bakterijama, kao što su infekcije grla, pneumonija i bolesti traheja. Osim toga, smatra se da je vranilova trava vrlo efikasna u lečenju infekcije usled kampilobakterija i stafilokoka.

Takođe, koristi se za iskorenjivanje uobičajene amebe giardia lamblia, koja je odgovorna za nekoliko digestivnih poremećaja kao što su nadimanje, povraćanje i dijareja.

Ulje vranilove trave se tradicionalno koristi u lečenju zubobolje, bola uha i za oslobađanje svraba od ujeda insekata.

Sadrži niz vitalnih minerala kao što su mangan, bakar, gvožđe, cink, kalijum i kalcijum.

Vranilova trava takođe služi u narodnoj medicini kao tretman za gljivične i parazitske infekcije, kao što je Candida i atletsko stopalo.

Koristi se za lečenje prehlade, kašlja, gastrointestinalnih problema i niz drugih stanja.

Poznato je da je vranilova trava bogata flavonoidima.

FLORACOLI BILJNE KAPI su 100% prirodan preparat koji sadrži mešavinu biljnih tinktura zlatnice, vranilove trave, uve, rastavića i rtanjskog čaja. Ove biljke imaju dokazano protivupalno, antiseptično i diuretično delovanje.

FLORACOLI BILJNE KAPI doprinose smirivanju akutnih i hroničnih upala bubrega, bešike i mokraćnih kanala, a takođe su veoma efikasne i za lečenje Ešerihije koli, kao i drugih bakterijskih infekcija urinarnog trakta.

Upotreba:

Rastvoriti 30 kapi u 2dl vode, tri puta dnevno, najbolje pola sata pre jela. Koristiti minimum 3 meseca u kontinuitetu.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.