Urme štite od moždanog udara i jačaju srce

Urme štite od moždanog udara i jačaju srce

Urma je jedno od najstarije gajenog voća u svetu. Urme su uspevale hiljadama godina širom Bliskog istoka. Poznate po svom slatkom ukusu, urme se danas uzgajaju širom sveta.

Urme su plod drveta palme, a pripadaju porodici Arecacea. Postoji preko 2.000 sorti urmi. Urma sorte Medjool je jedna od najčešće gajenih sorti i poznata je po svom slatkom ukusu i tamno ćilibar-smeđoj boji.

Urme se mogu koristiti u receptima za dezert, proteinskim šejkovima, pa čak i u slanim jelima od mesa. Ovo slatko voće je takođe prepuno vitamina, minerala i zdravih vlakana.

Na žalost, urme takođe sadrže i dosta šećera i kalorija. Ako ste na dijeti, možda bi bilo pametno da preskočite jedenje urmi. Ipak, kada je u pitanju zadovoljenje želje za slatkišima, urme su svakako zdravija zamena za rafinisani šećer.

Urme za jačanje srca

Samo šaka urmi na dan može da poboljša zdravlje srca. Antioksidansi u urmama igraju veliku ulogu u prevenciji ateroskleroze. Ovi antioksidansi stimulišu uklanjanje holesterola iz arterijskih ćelija.

Urme takođe sadrže izoflavone, koji su poznati po tome da smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Budući da urme sadrže vlakna, redovno uzimanje namirnica bogatih vlaknima – kao što su urme –  jeste povezano sa manjim rizikom od koronarne bolesti srca. Vlakna takođe pomažu u kontroli telesne težine, a znamo da višak kilograma može dovesti do srčanih oboljenja.

Urme za smanjivanje pritiska

Značajan nivo kalijuma u urmama znači da one mogu da imaju pozitivan uticaj na krvni pritisak. Kalijum je vazodilatator, tako da je u stanju da oslobodi napetost u krvnim sudovima i arterijama, što može olakšati pritisak na kardiovaskularni sistem i smanjuje rizik od ateroskleroze, srčanog napada i moždanog udara. Dakle, urme za smanjivanje pritiska daju odlične rezultate!

Urme kao zaštita od moždanog udara

Kao što smo već naveli, zahvaljujući tome što mogu da smanje krvni pritisak i što deluju pozitivno na srce i krvne sudove – urme kao zaštita od moždanog udara mogu dobro da posluže.

CARDIOPLANT BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod koji dokazano deluje pozitivno na srce i krvne sudove. Ovaj potpuno biljni preparat sadrži mešavinu biljnih ekstrakata divljeg kestena, bele imele, gloga, lincure, matičnjaka i valerijane.

CARDIOPLANT KAPI deluju povoljno kod svih kardiovaskularnih tegoba: regulišu krvni pritisak, pomažu održavanje normalnog rada srca i cirkulacije.

CARDIOPLANT KAPI možete da koristite i kod sledećih stanja/tegoba:

  • visok krvni pritisak
  • slabost srčanog mišića
  • aritmija i nervoza srca
  • loša cirkulacija
  • angina pektoris
  • proširene i bolne vene
  • hemoroidi
  • stres, napetost i nervoza.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.