Upala bubrega – prirodno lečenje

Upala bubrega - prirodno lečenje

Upala bubrega – prirodno lečenje

Bubrezi igraju ogromnu ulogu u telu. Ne samo da uklanjaju otpad iz tela, već i održavaju balans tečnosti i elektrolita i mogu da odgovore na različite potrebe tela koncentracijom ili razblaženjem urina. Bubrezi takođe oslobađaju hormone koji su važni za mnoge različite fiziološke funkcije tela, kao što je renin, koji reguliše krvni pritisak. Bubrezi su vitalni za ljudsko telo i svako telo mora da ima barem jedan dobar bubreg da bi funkcionisalo.

Upala bubrega ili nefritis je opšte zapaljenje jednog ili oba bubrega. To nije sama bolest, već simptom većeg problema. To može uticati i na mlade i na stare ljude. Zapaljenje bubrega može izazvati mnogo različitih stvari.

Postoje dve klasifikacije nefritisa: akutni i hronični. Ako se simptomi pojavljuju vrlo brzo, nefritis je klasifikovan kao akutni. Ako se simptomi razvijaju veoma sporo tokom dužeg vremenskog perioda, nefritis se naziva hroničnim.

Upala bubrega simptomi

 • Osećaj potrebe za često mokrenje
 • Zamućen ili krvavi urin
 • Nagomilavanje tečnosti u tkivima koje izaziva oticanje (edem)
 • Bol u predelu bubrega
 • Letargija
 • Neobjašnjiv gubitak težine
 • Problemi sa spavanjem
 • Glavobolje ili problemi sa koncentracijom
 • Proteini u urinu

Upala bubrega lečenje

Pošto je upala bubrega uzrokovana nekim drugim uslovom, pored same zapaljenosti, glavna terapija lečenja je zapravo izlečiti osnovni problem. Dijabetes i hipertenzija (visok krvni pritisak) su dva najčešća uzročnika za upalu bubrega. Ako patite od bilo kojih od ova dva problema, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite. Ukoliko osoba ima prekomernu telesnu težinu, lekar može predložiti da izgubi na težini kako bi se pomoglo u upravljanju krvnim pritiskom ili dijabetesom. Takođe, doktor će predložiti da pacijent pažljivo prati svoj krvni pritisak ili šećer u krvi.

Redovno vežbanje i zdrava ishrana su važni delovi usporavanja ili lečenja bolesti bubrega. Uzdržavanje od duvana, pušenja i alkohola su takođe dobre ideje.

Upala bubrega prirodno lečenje

Postoji mnogo načina za prirodno lečenje upale bubrega. Ovi postupci su prilično jeftini i sastoje se od odlaska u lokalnu prodavnicu i kupovine nekih uobičajenih proizvoda. Evo spiska nekih od predloženih metoda:

Sok od šargarepe: umešajte u čašu soka od šargarepe kašiku meda i malo svežeg soka od limete. Popijte ovo prvo ujutru.

Banana: pošto banane imaju male količine proteina i soli i bogate su ugljenim hidratima, one su dobre za lečenje nefritisa.

Avokado: avokado ima puno minerala i ne mnogo proteina, tako da je takođe koristan za lečenje upale bubrega.

Grožđe: grožđe ima niski albumin i niski natrijum hlorid, pa je dobro za jelo tokom bilo koje vrste oboljenja bubrega.

Kokosova voda: voda jednog zelenog kokosa, uzeta dvaput dnevno, je vrlo siguran diuretik.

Tinktura semena koprive je još jedan prirodni lek koji se može koristiti za lečenje upale bubrega.

Dokazano je da koren žalfije pomaže kod nefritisa. Neki ljudi doživljavaju suva usta, vrtoglavicu, slabost, edem u rukama i stopalima, kratak dah, gastrointestinalne probleme, mučninu, brze otkucaje srca, povraćanje i anksioznost. Simptomi su obično veoma privremeni. Koren žalfije može da pomogne kod ovih problema.

FLORACOLI BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod namenjen kao pomoć u lečenju upale bubrega i mokraćnih puteva, a sadrže mešavinu biljnih tinktura zlatnice, vranilove trave, uve, rastavića i rtanjskog čaja – sa protivupalnim, antiseptičnim i diuretičnim dejstvom.

FLORACOLI BILJNE KAPI pomažu kod:

 • akutnih i hroničnih upala bubrega, bešike i mokraćnih kanala
 • Ešerihije koli, kao i kod drugih bakterijskih infekcija urinarnog trakta, uključujući i infekciju bubrega.

Ove biljne kapi ne izazivaju neželjene reakcije i potrebno je da ih koristite minimum 3-6 meseci.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.