Početna / Zdravlje žena / Floravitex kapi – prirodno rešenje za ženske probleme

Floravitex kapi – prirodno rešenje za ženske probleme

Floravitex kapi su 100% prirodan proizvod baziran na biljci koja se zove konopljika (Vitex agnus-castus). Ova lekovita biljka je dokazani prirodni lek za ženske tegobe.

Ekstrakt konopljike, takođe nazvane drvo čednosti, dolazi iz suvih plodova ove biljke rodom iz Mediterana i srednje Azije. Konopljika ima hiljade godina medicinske upotrebe. Tradicionalno, ova biljka se koristila za stimulisanje proizvodnje majčinog mleka kod dojilja, povećanje plodnosti i ublažavanje simptoma predmenstrualnog sindroma.

Konopljika, a samim tim i FLORAVITEX KAPI, se koristi za lečenje predmenstrualnog sindroma i drugih ženskih reproduktivnih i opštih zdravstvenih stanja, uključujući neplodnost, perimenopauzalne simptome, endometriozu, akne i Parkinsonovu bolest.

Plodovi, listovi i semena ove biljke sadrže aktivne komponente, mada proizvođači proizvode najsavremenije suplemente iz plodova konopljike.

Kako deluje?

Istraživanja sugerišu da konopljika deluje na nivoima dopamina, kako bi on smanjio nivo hormona prolaktina. Konopljika takođe može uticati na opijatske receptore, što pruža olakšanje od bolova. Ova biljka podržava endokrini sistem, kako bi mu omogućila da pronađe prirodnu ravnotežu, a takođe stimuliše hipofizu koja reguliše progesteron i estrogen.

Predmenstrualni sindrom (PMS)

Oko 75% žena ima simptome PMS-a, uključujući bolove, grčeve, lošu koncentraciju i umor. FLORAVITEX KAPI mogu pomoći u upravljanju ovim simptomima i takođe obnavljaju menstruaciju. Najmanje jedna studija sugeriše da ovaj preparat može biti od koristi za lečenje migrene izazvane PMS-om.

Povećanje plodnosti

FLORAVITEX KAPI mogu da se koriste za poboljšanje plodnosti, posebno kod žena koje nemaju redovnu ovulaciju. Konopljika može pomoći organizmu da reguliše estrogen, što je neophodno u prvoj polovini ciklusa za ovulaciju, kao i progesteron, koji pomaže u održavanju trudnoće. Jedno istraživanje je pokazalo da je 38 od 67 žena zatrudnelo dok je koristilo homeopatski preparat koji sadrži konopljiku, a žene sa nepravilnim ciklusima su takođe imale izmeren porast proizvodnje progesterona.

Regulacija menstrualnog ciklusa

Suplementacija sa preparatom FLORAVITEX KAPI može biti korisna za žene sa nepravilnim ciklusima, što je stanje poznato kao oligomenoreja. Konopljika uzrokuje da hipofiza poveća proizvodnju luteinizirajućeg hormona (LH). To dovodi do povećanja proizvodnje progesterona, što pomaže u regulisanju menstrualnog ciklusa.

Žene obično imaju neregularne cikluse tokom perimenopauze, što je posledica smanjenja nivoa progesterona. Žene sa sindromom policističnih jajnika takođe mogu imati koristi od uzimanja FLORAVITEX KAPI. Ovaj sindrom uključuje benigne ciste na jajnicima koje uzrokuju nepravilnost u menstruaciji, neplodnost i druge probleme.

Menopauza

Konopljika može povećati nivo progesterona u telu i ublažiti simptome menopauze kao što su valunzi, promene raspoloženja i suvoća vagine.

Endometrioza

Endometrioza je bolno stanje koje se javlja kada ćelije koje čine sluzokožu zida materice “putuju“ izvan materice u druge delove tela, što dovodi do stvaranja ožiljnog tkiva. Reproduktivni hormoni poput estrogena i progesterona stimulišu ćelije kako unutar tako i izvan materice. FLORAVITEX KAPI mogu pomoći u ublažavanju bolnih simptoma ovog stanja.

Trudnoća i prevencija pobačaja

Prema mišljenju nekih stručnjaka, upotreba konopljike u prvom tromesečju trudnoće smanjuje šanse za pobačaj. Međutim, ipak se savetuje da se izbegava upotreba FLORAVITEX KAPI tokom trudnoće zbog efekata koji menjaju hormone.

Pogledajte i ...

Gljivična infekcija - čest problem

Gljivična infekcija – čest problem

Veoma čest ginekološki problem sa kojom se žene tokom života susreću jeste vaginalna gljivična infekcija, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *