Početna / Imuni sistem / Suručica protiv visoke temperature i reumatizma
Suručica protiv visoke temperature i reumatizma

Suručica protiv visoke temperature i reumatizma

Suručica biljka se koristi već dugi niz godina da pomogne u tretiranju prehlade, gripa i pratećih simptoma, od kojih je najčešći visoka temperatura. Iako još nema kliničkih ispitivanja za potvrdu njene efikasnosti, analgetske i anti-inflamatorne akcije suručice čine ovu biljku potencijalno delotvornim prirodnim lekom u ovim slučajevima. Koren suručice se takođe koristi da pomogne u lečenju različitih respiratornih poremećaja, uključujući kašalj, šištanje, nedostatak daha i zapaljenje grla. Suručica protiv gripa i visoke temperature može da se koristi i zahvaljujući tome što podstiče znojenje.

Suručica protiv reumatizma (za bol u zglobovima i artritis)

Suručica ima anti-inflamatorno dejstvo i sadrži tanine koji povećavaju izlaz urina, što ublažava upalu u zglobovima i drugim delovima tela.

U tradicionalnoj narodnoj medicini, suručica se koristi kao lek za bol u zglobovima i zapaljenja, uključujući reumatizam, artritis i giht. Zbog svog sadržaja salicilata, suručica kao lek može smanjiti upalu u zglobovima, dok njena analgetska svojstva takođe mogu da olakšaju bol usled ovih stanja. Suručica takođe poboljšava zdravlje vezivnog tkiva.

Kako se koristi suručica kao lek (preporučena dnevna doza)

Suručica se obično uzima u obliku čaja ili tinkture. Najčešće preporučena doza iznosi između 2,5 i 3,5 grama cveta svakog dana ili između 4 i 5 grama biljke. Ne postoje klinička ispitivanja za potvrdu sigurnosti ovih doza, stoga je najbolje da potražite stručni savet ako niste sigurni oko upotrebe ove biljke. Možete pripremiti ukusan, terapeutski suručica čaj sa između 4 i 5 grama osušene biljke. Obično se smatra da je bezbedno piti i do 3 šolje ovog čaja dnevno, međutim, trebalo bi obratiti pažnju na moguća neželjena dejstva suručice.

Ako se upotrebljava u formi tinkture, možete koristiti 4 ml 2-3 puta dnevno.

Suručica čaj

Da napravite suručica čaj, sipajte 1 šolju ključale vode preko 1 kašike suve, usitnjene biljke. Poklopite i neka odstoji 15-20 min, te procedite i pijte ovaj čaj u gutljajima između obroka.

Doziranje: 1 šolja tri puta dnevno, ili po potrebi.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE na bazi ekstrakta povratića (Tanacetum parthenium) se preporučuju za upotrebu kao pomoćna terapija za visoku temperaturu i reumatizam (uključujući artritis i giht). Ove biljne tablete se takođe koriste u profilaksi glavobolje i migrene. Odavno je poznato da je povratić izuzetno efikasna biljka za lečenje glavobolja.

Najznačajnija lekovita supstanca iz ovog preparata je seskviterpenski lakton partenolid koji se nalazi u najvećem procentu i koji je nosilac lekovitog dejstva ovih biljnih kapsula.

Pogledajte i ...

Neki od uzroka psorijaze

Neki od uzroka psorijaze

Neka istraživanja su pokazala da se psorijaza pojavljuje kao rezultat slabog imunog sistema. Imuni sistem …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *