Početna / Imuni sistem / Pšenične klice – prirodni lek protiv kandide

Pšenične klice – prirodni lek protiv kandide

Smeštene u centru semena pšenice, pšenične klice su visoko koncentrisan izvor hranljivih materija, i mogu vam pomoći da zadovoljite svoje potrebe za hranljivim materijama. Međutim, pšenične klice ne mogu biti prikladne za svaki tip ishrane. Poznavanje prednosti i sporednih efekata pšeničnih klica vam može pomoći da odredite njihovu ulogu u svojoj ishrani.

Pšenične klice su deo semena pšenice i odgovorne su za pomoć u razmnožavaju biljke i stvaranju nove pšenice. Dok se pšenične klice uzimaju od najviše prerađenih proizvoda pšenice, one su glavna hranljiva komponenta celog zrna pšenice.

Pšenične klice, zajedno sa ljuskom, se uklanjaju iz rafinisanih proizvoda pšenice – poput onih koji sadrže belo brašno – tako da dotični proizvodi mogu da se čuvaju duže.

Pšenične klice se dodaju nekim proizvodima od žitarica, a dostupne su i sirove. Mogu se koristiti kao dodatak hrani, ili kao dijetetski suplement.

Pšenične klice i kandida

Kandida je gljivica koja je normalni stanovnik našeg organizma, međutim, kada se prenamnoži – počinje da nam stvara probleme. Dobro isplanirana ishrana je osnovni vid borbe protiv kandide. Budući da se kandida hrani šećerom, treba izbegavati namirnice bogate šećerima, gde takođe spada rafinisana i prerađena hrana. Ukoliko patite od infekcije kandidom, trebalo bi da unosite zdravu, neprerađenu i nerafinisanu hranu – poput pšeničnih klica. Pored toga, pšenične klice sadrže brojne hranljive materije koje su značajne u borbi protiv ove uporne gljivice. Stoga, jedite pšenične klice i kandida će ubrzo biti eliminisana iz vašeg organizma.

Kako se jedu pšenične klice?

Pšenične klice mogu biti dostupne u svežem ili sušenom obliku (kada izgledaju kao sitne i tanke ljuspice). Postoje i pšenične klice u tečnom obliku. Poželjno je da se konzumiraju na prazan stomak, dakle ujutru za doručak. Naravno, možete ih jesti i u bilo kom drugom delu dana. Možete ih jesti same za sebe, a najviše se jedu u kombinaciji sa jogurtom, mlekom, voćem (voćnim sokovima), hlebom, dodaju se u salate i dr.  Pšenične klice u ishrani možete slobodno dodati bilo kom skuvanom ili pak sirovom jelu, a koriste se i kao “preliv“ za sladoled, tople ili hladne pahuljice i pite od voća. Mogu se koristiti i za pripemu hleba i drugog peciva. Često se dodaju u ćufte, koriste se umesto prezli ili brašna u nekim receptima.

Pšenične klice se moraju čuvati u frižideru, gde mogu da traju i po nekoliko dana.

Morate ih dobro sažvakati kako bi se adekvatno svarile.

Recept za pšenične klice

Stavite u čistu, staklenu posudu (koju ste prethodno prokuvali) 400 g proklijalih zrna pšenice, nalijte ih vodom i pustite da odstoji 2 dana, uz menjanje vode. Ocedite vodu kada vidite da su zrna počela da klijaju. Uzmite jednu posudu i sipajte na njeno dno malo vode, te na posudu stavite cediljku sa zrnevljem pšenice (tako da zrna nikako ne budu u vodi). Tokom nekoliko dana, dva puta dnevno treba stavljati pšenična zrna zajedno sa cediljkom pod blagi mlaz vode i vraćati na posudu. Ovo treba raditi onda kada primetite da su zrna pšenice suva, dakle, bitno je da seme ima dovoljno vlažnosti, a ne da bude natopljeno u vodi. Pšenične klice počinju da klijaju i najbolje su zaupotrebu kada narastu 1 cm visoko. Ne morate im odvajati opnu.

kandidaCANDIDAPLANT KAPI su 100% prirodan preparat koji se koristi protiv gljivičnih infekcija, odnosno kandide (Candida albicans). Ovaj biljni preparat zaustavlja rast gljivica i potpuno ih ubija, eliminiše toksine iz tela, regeneriše sluzokožu digestivnog, urogenitalnog i respiratornog trakta, normalizuje bakterijsku floru i jača imunitet.

BILJNE KAPI CANDIDAPLANT su kreirane od prirodnih ekstrakata nevena, virka, vranilove trave, uve i sremuša i zahvaljujući svom anti-gljivičnom delovanju, pomažu u otklanjanju ili regulisanju tegoba nastalih kod gljivičnih infekcija kože i sluzokože, prouzrokovanih dermatofitima, kvascima, plesnima i sličnim organizmima.

CANDIDAPLANT KAPI protiv kandide mogu da se koriste i za tretman gljivičnih infekcija kod dece. Nemaju kontraindikacija i neželjenih reakcija.

Pogledajte i ...

Hranom protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Hranom protiv gripa, virusa, infekcija!!!

U periodu epidemije gripa, nutricionisti savetuju da naoružate vaše telo vitaminima, mineralima i antioksidansima. Iako …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *