Problemi sa prostatom i prirodno lečenje

Problemi sa prostatom i prirodno lečenje

Prostata, žlezda otprilike veličine oraha, obavija uretru, kanal koji nosi urin iz bešike. Kad dodje do upale i oticanja, muškarac može imati potrebu da češće mokri ili imati osećaj da to mora hitno učiniti. Mokrenje može biti bolno, a mlaz urina slab i isprekidan. Moguća je pojava bolova u predelu prepona kao i u donjem delu ledja. Ako je zapaljenje izazvano bakterijom, simptomi se mogu naglo pojaviti a možda uključivati i groznicu, temperaturu i krv u mokraći.

Postoje više različitih vrsta prostatitisa: nebakterijski prostatitis – najčešći oblik – prostatodinija (prostatodynia), i hronični i akutni bakterijski prostatitis. Varijante mogu imati slične simptome, ali je svaka jedinstvena po svojim obeležjima te je neophodna lekarska dijagnoza.

Analiza mokraće verovatno je prvi test koji će lekar izvršiti kako bi utvrdio da li je krivac bakterija. Lekar može isto tako obaviti digitalno ispitivanje rektalnim putem da bi osetio veličinu, oblik i tvrdoću prostate. Zavisno od rezultata ispitivanja, mogu se prepisati antibiotici. Pošto ovo stanje može biti vrlo uporno, bitno je da se lek uzme do kraja.

Jedna od frustrirajućih stvari u vezi sa prostatitisom jeste to sto on može postati hroničan, vraćajući se više puta bez upozorenja. U nekim slučajevima izazvanim bakterijama, infekcija se lako prenosi izmedju seksualnih partnera. Nebakterijski prostatitis može jednostavno nastati usled prestanka ili smanjenja učestanosti seksualne aktivnosti, zato što se ejakulacijom prazni tečnost nagomilana u prostati. Neki lekari preporučuju povećanje frekvencije seksualne aktivnosti radi ublažavanja simptoma.

U većim slučajevima, prostatitis će se vremenom povuci. Ali, prostata može tako da otekne da potpuno zatvori uretru, onemogućujući mokrenje.

Starenjem se povećava rizik od pojave prostatitisa i ostalih poremećaja u vezi sa prostatom. Normalni proces starenja inace povlači sa sobom hitnost, učestanost mokrenja usred noći.

Pregledajte se na prvu pojavu simptoma, posle 45-te godine, predjite u protivnapad. Podvrgnite se jednom godišnje lekarskom pregledu koji obuhvata test PSA i digitalno rektalno ispitivanje. Kad se na vreme otkrije, praktično svako oboljenje prostate može se uspešno lečiti.

Lekovito bilje za prostatu

Najbolje istražena biljka koja pomaže kod problema sa prostatom je Palmeto (patuljasta palma) odnosno Palma serenoa (izvedena iz drveta patuljaste palme). Još su američki indijanci koristil ovu biljku kod sličnih tegoba. Današnja istraživanja pokazuju da materije iz ove biljke regulišu lučenje hormona koji podstiču rast prostate, a pomaže i kod hronične upale prostate.

Koren koprive može da olakša tegobe kod benignog uvećanja prostate. Kombinovan sa ekstraktom palma serenoa pomaže njeno lekovito dejstvo. Obe biljke sadrže beta-sitosterol, koji se može naći i u čistom obliku, kao dodatak ishrani (suplement).

Ulje semena lana sadrži esencijalne masne kiseline koje pomažu kod uvećane prostate i kod zapaljenja prostate. Uzima se jedna supena kašika dnevno.

Biljne kapi za prostatu Floraprostan

Floraprostan biljne kapi su potpuno prirodan biljni preparat, na bazi ekstrakta sitnocvetne mlečike, breze, uve i rastavića.

Mešavina bilja bogata biološki aktivnim sastojcima doprinose očuvanju zdravlja prostate i mokraćnih kanala.

Floraprostan biljne kapi za prostatu pomažu kod oslabljene funkcije prostate, kod otežanog mokrenja, praćenog hroničnim infekcijama mokraćnih kanala i bešike, kod benigne hiperplazije prostate i svih drugih tegoba koje prate upalu i uvećanje prostate.

 

Podelite ovaj članak

Comment (1)

  • zeljko Reply

    Imao sam prostatitis, bio kod lekara i nacitao se raznoraznih savata i uputstava na netu.Ovaj ops je najbolji. Hvala.

    31 маја, 2018 at 7:16 am

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.