Problemi s potencijom? Rešite ih uz pomoć prirodnih afrodizijaka!

Problemi s potencijom

Problemi s potencijom? Rešite ih uz pomoć prirodnih afrodizijaka!

Oduvek se muškarci susreću s problemima vezanim za potenciju, ali srećom, odavno postoje i biljke koje ih mogu rešiti.

Tribulus terrestris

Tribulus terrestris (Babin zub) je jednogodišnja biljka iz porodice dvoliskovaca (Zygophillaceae). Prepoznatljiva je po izrazito žutim cvetovima, a raste u suvim delovima Amerike, Evrope i Azije.

Delovanje biljke temelji se na podsticanju hipofize da pojača sekreciju luteinizirajućeg hormona (tzv. LH) i daje signal polnim žlezdama koje tada pojačano luče polne hormone. Takvim redosledom zbivanja kod muškaraca se pojačano luči endogen i muški hormon što dovodi do povećanja libida i poboljšanja polne funkcije.

Sibirski ginseng

Sibirski ginseng tradicionalno se koristi u narodu za lečenje muške neplodnosti i poboljšavanje zdravlja reproduktivnog sistema.  Sibirski ginseng vraća snagu, podstiče pamćenje i apetit, a samim time dovodi i do boljeg zdravlja. Ginseng je biljka za koju je naučno dokazano da podstiče proizvodnju muškog hormona.

Glog

Glog poboljšava rad srca i perifernu cirkulaciju, a time i dotok krvi u genitalije što znači da pojačava seksualnu funkciju i snagu erekcije. Neka ispitivanja na muškarcima s problemom erektilne disfunkcije pokazala su značajno poboljšanje erekcija.

Ginko biloba

Ginko biloba je biljka poznata i kao živi fosil zbog svoje izuzetne izdržljivosti. Naime, to je jedna od najstarijh biljaka na Zemlji. Veruje se da Ginko isto tako daje seksualnu izdržljivost muškom delu populacije s obzirom na to da ubrzava protok krvi, a tako i prokrvljenost polnih organa i osigurava mozgu dovoljnu količinu kiseonika. Pri korišćenju ove biljke, prvi znakovi poboljšanja primećuju se već nakon 24 do 30 dana primene, ali za trajne rezultate preporučuje se korišćenje od minimalno 3 meseca.

Celer

Celer možemo pronaći u gotovo svakoj kuhinji, u svojstvu začina, a može se konzumirati i kao čaj ili grickalica ukoliko iskoristimo njegovu stapku. Celer se koristi  još od srednjeg veka za bolju potenciju kod muškaraca, a sadrži eterična ulja koja podižu polnu moć.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.