Prirodno lečenje astme

Prirodno lečenje astme

Astma je dosta često hronično oboljenje disajnih organa, koje se manifestuje kao upala bronhija. Primarni simptomi astme uključuju kašalj, otežano disanje i stezanje u grudima. Astma je naročito rasprostranjena kod dece mladje od 10 godina. Astma se danas leči različitim lekovima, a često je neophodna i upotreba inhalatora. Medjutim, ukoliko prilike dozvoljavaju nekada nije loše izbeći upotrebu farmaceutskih proizvoda. U prirodi se mogu naći mnogi biljni dodaci sa različitim nivoom uspešnosti u lečenju i suzbijanju simptoma astme. Sada ćemo pogledati četiri prirodnih lekova za astmu.

PRIMED 2 – Diši lako
PRIMED-2Aktivni sastojci preparata pomažu razgradnju i iskašljavanje gustog sekreta, olakšavajući protok vazduha u disajnim putevima. Smanjuju osetljivost disajnih organa na alergene iz vazduha i deluju na opuštanje disajnih puteva, čime ublažavaju i proređuju astmatične napade. PRIMED 2 je prirodan preparat napravljen po proverenoj recepturi, na bazi kvalitetnog lipovog meda i kalcijuma prirodnog porekla. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive.

Vitamin C
Vitamin C igra vaznu ulogu kada je u pitanju zdravlje pluća, kao i celokupan imunološki sistem. Vitamin C kao snažan antioksidans smanjuje prisutnost alergena u plućima koji napadaju bronhije i izazivaju astmu. Populacija ljudi koja tradicionalno redovno unosi dovoljne količine vitamina C, redje oboljeva od astme. Dnevne potrebe organizma za ovim vitaminom su oko 80 mg, dok se za lečenje astme preporučuje veći unos. Namirnice bogate vitaminom C su južno voće, crvena paprika, kupus, brokoli, jagode…

Vitamin B12
Sledeći prirodni lek za astmu je vitamin B12. Nekoliko naučnih ispitivanja pokazalo je da vitamin B12 može umanjiti težinu i učestalost simptoma astme. Namirnice bogate vitaminom B12 su meso, mleko i jaja.

Flavonoidi
Flavonoidi su moćan antioksidans i mogu biti efikasan prirodni lek protiv astme. To su materije koje se mogu sintetizovati samo u biljkama. Pored toga što podstiču apsorpciju vitamina C, flavonoidi pozitivno deluju na ceo organizam, sprečavaju i ublažavaju mnoge bolesti i tegobe. Tako da štite i pluća, pozitivno deluju na membranu pluća i ublazavaju upalu. Dobri prehrambeni izvori kvercetina i drugih flavonoida su zeleni čaj, crni luk, djumbir, kozica i seme groždja, crno vino, crna čokolada, bobičasto voće, paprika, paradajz, pomorandža.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.