Prirodni lekovi za upalu mokraćnih kanala

Prirodni lekovi za upalu mokraćnih kanala

Upala mokraćnih kanala nastaje pod uticajem virusa i bakterija. Kada se tako nešto jednom dogodi, kasnije i prehlada može aktivirati postojeće bakterije i ponovnu upalu. Upala mokraćnih kanala češća je kod žena nego kod muškaraca, jer kod žena bakterije imaju da predju kraći put od spoljašnje sredine do bešike.

Najveci broj infekcija urinarnog trakta su infekcije besike. Infekcije besike obicno nisu opasne ukoliko se blagovremeno lece. Ako se bolest zapusti infekcija besike moze se prosiriti na bubrege. To je vec ozbiljan problem koji moze dovesti do trajnog ostecenja bubrega.

Takodje je opasna hronicna upala urinarnog trakta koja se uglavnom razvija zbog neadekvatnog lecenja akutne upale. Ukoliko se cesto javlja i dugo traje moze zahvatiti i druge organe, kao sto su na primer jajnici. Zato odmah treba upotrebiti sva sredstva za lecenje upale da ne bi došlo do kompikacije bolesti. Prirodni lekovi za upalu mokracnih kanala u tom slucaju zaista mogu dosta pomoci. Bez obzira na propisanu terapiju neki od dole navedenih cajeva ce ubrzati i olaksati lecenje, pa ih i lekari skoro uvek preporucuju.

Čaj od peršuna
Čaj od peršuna je vrlo dobro sredstvo za lecenje inficiranih mokracnih kanala jer ima diureticko dejstvo i ispira bakterije iz urinarnog trakta.

Čaj i sok od brusnice
Čaj od brusnice je vrlo efikasan prirodni lek u slucaju infekcije mokracnih kanala, narocito ukoliko je infekcija izazvana bakterijama ešerihije koli. Ešerihija koli se po pravilu lepi za zidove besike i mokracnih kanala u cemu je brusnica uspesno sprecava. Tako oslobodjene bakterije se daleko lakse izlucuju putem urina. Za vreme ali i nakon infekcije korisno je piti i sok od brusnice jer on za 20% umanjuje rizik od ponovnog pojavljivanja bakterije ešerihije koli.

UVENOL ČAJ KOD UPALE MOKRAĆNIH KANALA

uvenolUVENOL čaj deluje povoljno kod:

  • upale mokraćnih kanala
  • bakterija u mokraći
  • upale prostate
  • upale bešike
  • kod kamena i peska u bubrezima

Biljna mešavina povoljno deluje kod svih upala mokraćnih kanala, bešike, prostate kao i kod tegoba koje se javljaju kao posledica prisustva kamena i peska u bubrezima i mokraći.

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.