Namirnice koje su zabranjene
- sve vrste žitarica (pšenica, raž, ječam, ovas, kukuruz, heljda, pirinač, proso…) i proizvodi od žitarica (hleb, peciva, testenina, griz, palenta, pivo – tečni hleb itd.).
- sve vrste slatkiša i šećera (šećer se može zameniti prirodnim zaslađivačem – stevijom)
- industrijski obrađena hrana (konzumirati samo hranu koja može da se napravi u sopstvenoj kuhinji od svežih namirnica)
- obrano mleko i mlečni proizvodi (obrano mleko ima manje masti ali ima više mlečnog šećera – laktoze koji hrani gljivicu)
- od povrća – krompir i gustin koji se pravi od kromirovog skroba
- od voća – izuzetno slatko voće (banane, grožđe, kruške itd.) i suvo voće
- rafinisana biljna ulja
Namirnice koje se preporučuju
- povrće koje raste iznad zemlje (tikvice, patlidžan, karfiol, brokoli, kelj, kupus, paprika, paradajiz, krastavci itd.). Po nekad može da se konzumira šargarepa, cvekla, keleraba. Crni I beli luk se može koristiti neograničeno jer pomaže vraćanju normalne crevne flore.
- meso – sve vrste, bez ograničenja sa kožuricom. Poželjno da bude organsko ili od životinja koje slobdno pasu travu.
- sve vrste životinjskih iznutrica – džigerica, srce, mozak, bubrezi itd.
- kosti sa kosnom srži (duge, cevaste) za čorbe i supe (obavezan deo svakodnevnog menija za regeneraciju crevne sluzokože)
- riba (morska ili divlja rečna) i plodovi mora
- punomasni mlečni proizvodi – masni sirevi (45% mlečne masti), pavlaka (30%m.m.), maslac, grčki jogurt (10%m.m.)
- voće – sa manje šećera (limun, grejp, kisele jabuke) i to umereno (jedna voćka na dan)
- koštunjavi plodovi – lešnik, bademi, orasi – brazilski, indijski, pekan itd. Sve vrste semenki (lan, susam, suncokret, golica – bundevino seme…)
- hladno ceđena i nerafinisana biljna ulja (maslinovo, kokosovo…), sve vrste životinjskih masti
- jaja – kokošija, prepeličija…Tražite uvek jaja slobodno gajenih koka ili organska.
- pečurke – sve vrste, umereno
Ishrana siromašna ugljenim hidratima, a bogata mastima (LCHF ishrana) neće negativno uticati na nivo holesterola i proces ateroskleroze. Setite se da ne treba da se bojimo holesterola već šećera, industrijske hrane i rafinisanih biljnih ulja koji su i glavni krivci za bujanje kandide u telu!
Ako i dalje još verujete da su vam ugljeni hidrati neophodni, pokušajte da se pridržavate ovih preporuka o ishrani bar tri meseca od nestanka simptoma kandidijalne infekcije jer tako dajete šansu svojim crevima da se dovedu u red.
Naravo da ne morate ceo život strogo da se pridižavate principa LCHF ishrane već samo budite svesni koliko ugljenih hidrata unosite putem hrane. Moderna ishrana je pretežno bazirana na ugljenim hidratima, a da to i ne primećujemo.
CANDIDAPLANT KAPI su 100% prirodan preparat koji se koristi protiv gljivičnih infekcija, odnosno kandide (Candida albicans). Ovaj biljni preparat zaustavlja rast gljivica i potpuno ih ubija, eliminiše toksine iz tela, regeneriše sluzokožu digestivnog, urogenitalnog i respiratornog trakta, normalizuje bakterijsku floru i jača imunitet.
Candidaplant kapi svojim jedinstvenim sastavom i bogatstvom prirodnih aktivnih supstanci uništavaju kandidu i zaustavljaju njen rast i razvoj, pomažu eliminaciji toksina iz organizma i regeneraciji sluzokože, čime sprečavaju mogućnost ponovnog prekomernog rasta kandide.