Početna / Zdravlje žena / Laneno seme kao lek za miome i druge ginekološke probleme

Laneno seme kao lek za miome i druge ginekološke probleme

Vekovima unazad, laneno seme je cenjeno zbog svojih zdravstveno-zaštitnih svojstava.

Karlo Veliki je naredio svojim podanicima da jedu laneno seme za njihovo zdravlje. Tako da nije čudo što je ova biljka stekla ime Linum usitatissimum, što znači „najkorisnije.“

Danas, laneno seme se pojavljuje kao „super hrana„, budući da brojne naučno-istraživačke studije ukazuju na njegove zdravstvene prednosti.

Korišćeno od početka civilizacije, laneno seme predstavlja jednu od najstarijih kultura. Postoje dve vrste lanenog semena, braon i zlatno, koje su podjednako hranljive.

Mleveno laneno seme je veoma dobar izvor dijetetskih vlakana. Vlakna pomažu da se održi zdravlje digestivnog sistema (organa za varenje), regulišu nivo glukoze i koncentraciju insulina u krvi i snižavaju nivo holesterola u krvi.

Laneno seme predstavlja koncentrisan izvor masti, posebno omega-3 polinezasićenih masti koje su zdrave za srce. Omega-3 masti smanjuju upalu i smanjuju rizik od hroničnih bolesti kao što su rak, artritis i srčana oboljenja.

Laneno seme kao lek za miome

Prelijte 2 supene kašike lanenog semena i 2 supene kašike kvalitetnog meda sa 200 ml vode, i promešajte dobro da bi se med rastvorio. Koristite plastičnu posudu zbog meda. Neka ovo odstoji 36 sati, a zatim procedite i popijte dobijeni napitak od lanenog semena i meda. Ukoliko ovo budete radili redovno tokom 7 dana sa velikom kašikom, a zatim narednih 7 dana sve isto, samo sa malom kašikom – dobićete odličan prirodni lek za miome! Ova terapija treba da traje tačno 14 uzastopnih dana. Laneno seme kao lek za miome se pokazao veoma efikasnim u praksi, pre svega zbog svog pozitivnog dejstva na reproduktivno zdravlje žene.  

Laneno seme smanjuje disfunkciju jajnika

Redovna konzumacija semena lana može da inhibira promene menstrualnog ciklusa i smanjuje disfunkciju jajnika.

Laneno seme i menstruacija

Laneno seme ima potencijal da pomogne da vaš menstrualni ciklus bude redovniji i ograničava sporedne efekte koji se ponekad javljaju tokom menstruacije, iako su dokazi za to i dalje preliminarni i konfliktni. Redovno konzumiranje lanenog semena može da pomogne da ovulacija postane više redovna. Studija je utvrdila da su žene koje su redovno jele laneno seme u prahu ovulirale tokom svakog menstrualnog ciklusa, a te iste žene posle njihove redovne ishrane sa niskim unosom vlakana nisu ovulirale tokom 3 od 36 menstrualna ciklusa. Faza menstrualnog ciklusa između ovulacije i početka menstruacije, pod nazivom lutealna faza, bila je duža kada su žene konzumirale mleveno laneno seme. Kratka lutealna faza je ponekad povezana sa neplodnošću.

Laneno seme smanjuje menstrualne grčeve

Istraživanja su pokazala da dodavanje 1-2 kašičice lanenog semena u svojoj ishrani svaki dan može smanjiti grčeve za vreme menstruacije. Omega-3 masne kiseline koje se nalaze u lanenom semenu mogu pomoći u usporavanju oslobađanja materija pod nazivom prostaglandini, koji su često odgovorni za grčeve za vreme menstruacije.

Smanjuje bolove u grudima za vreme menstruacije

Dodavanje oko 25 grama semena lana u svojoj ishrani svakog dana tokom tri meseca može da ograniči bol u grudima, koji žene ponekad iskuse na početku menstruacije.

Laneno seme smanjuje simptome menopauze

Jedna od suštinskih komponenti lanenog semena, lignani, može da se koristiti kao alternativa terapiji izmene hormona, zbog svojih estrogenih svojstava.

biomiomBIOMIOM ČAJ se sastoji od pažljivo odabrane biljne mešavine koja efikasno pomaže kod ginekoloških problema, uključujući miome, polipe, ciste i dr. Najbolji čaj za miome i ciste na jajnicima – BIOMIOM ČAJ – dokazano daje pozitivne rezultate kada se koristi u adekvatnom vremenskom periodu; a može da se koristi samostalno ili u kombinaciji sa drugom terapijom, lekovima ili drugim preparatima, a mi savetujemo da koristite i FLORAVITEX KAPI – 100% prirodan preparat na bazi biljke koja se zove konopljika – koja je vekovima poznata kao čuvar ženskog zdravlja.

BIOMIOM ČAJ nema neželjenih efekata ni kontraindikacija i potpuno je prirodan i bezbedan biljni preparat za regulisanje velikog broja ženskih tegoba, a možete da ga koristite i u preventivne svrhe za jačanje opšte otpornosti organizma i imuniteta.

FLORAVITEX KAPI pomažu u slučajevima hormonske neravnoteže koja je danas sve više prisutna kod žena, a usled čega nastaje većina ginekoloških problema.

Pogledajte i ...

Intimno zdravlje savremene žene

Intimno zdravlje savremene žene

Vaginalna flora vrlo je bitna za intimno zdravlje žene, a njena obnova zauzima važno mesto …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *