Početna / Varenje / Jetra i holesterol

Jetra i holesterol

Holesterol je masna supstanca koju proizvodi naša jetra. Povišen krvni pritisak, nadimanje, zamor ili visoki nivo holesterola su neki od pokazatelja koji nam govore dve stvari: da je došlo do preopterećenja jetre i poremećaja metabolizma masti. Sve što na bilo koji način opterećuje jetru može narušiti njeno normalno funkcionisanje. To mogu biti preterana konzumacija alkohola, kofeina i šećera, velike količine aditiva i pesticida u namirnicama, kao i toksini iz okruženja.

Simptomi masne jetre

Često je nazivaju i „tihom bolesti“ i to zbog toga što su njeni simptomi jedva primetni. U većini slučajeva, potrebne su godine dok se ne primeti. Ukoliko se ona razvije, možete da dobijete netipične simptome, kao što su mučnina, slabost, gubitak apetita, konfuznost i problemi sa koncentracijom. Takođe, može da dođe do pojave bola u centralnom ili gornjem delu abdomena, pojave tamnih mrlja na koži (najčešće na donjem delu ruku) kao i do uvećanja jetre.

Prirodno lečenje masne jetre

Masna jetra se može izlečiti prirodnim putem i promenama u načinu ishrane i u načinu života uopšte. Ono što je bitno jeste da se primeni dijeta i da se izgube kilogrami, ali ne naglo, jer to može samo pogoršati bolest. Potrebno je da promenite način ishrane i da jedete zdravo i umereno. Naravno, neophodno je i da uključite bar 30 minuta fizičke aktivnosti dnevno.

Ishrana. Sveže voće i povrće je najbolji lek u slučaju masne jetre. Ove namirnice pomažu da se jetra pročisti i oporavi i zato se trudite da vaši obroci sadrže što više voća i povrća. Ono što treba da izbegavate u periodu lečenja masne jetre su gazirana i energetska pića i brza hrana, na prvom mestu. Ove namirnice sadrže visok nivo masti i fruktoze i štetne su za zdravlje jetre, ali i za celokupno zdravstveno stanje. Izbegavajte proste ugljene hidrate, kao što su beli hleb i testenina, kukuruz, beli pirinač, krompir, šećer. Obavezno je da smanjite i masnoće u ishrani, naročito zasićene masti, poput margarina, putera i pavlake.

Umesto toga, opredelite se za niskokalorične namirnice i namirnice bogate vlaknima, koje će duže vremena da vas drže sitim. Pripremajte jela na pari, kuvajte i grilujte namirnice ili koristite malo maslinovog ulja. Kao što smo već spomenuli, alkohol zaobilazite u širokom luku, jer on i jeste jedan od glavnih uzročnika ove bolesti. Ako na vreme prestanete da pijete alkohol, postoje velike šanse da vaša jetra ponovo bude zdrava. Ono što je takođe važno jeste da smanjite upotrebu nepotrebnih lekova, ali i vitamina i minerala u vidu suplemenata. Uvek se trudite da hranljive materije dobijete iz prirodnih namirnica.

Floralip biljne kapi za jetru i holesterol

FLORALIPFloralip biljne kapi su 100% prirodan proizvod na bazi mešavine biljnih ekstrakta sikavice, artičoke, maslačka, nane i grčkog semena, rađene sa organskim voćnim destilatom.

Ekstrakt artičoke i sikavice poboljšavaju protok žuči i tako deluje blagotvorno kod svih tegoba koje se javljaju kao posledica lošeg protoka žuči: osećaj nadutosti, mučnina, gorušica, otežano varenje i opstipacija. Usled svog snažnog antioksidativnog dejstva, artičoka i sikavica štite jetru od toksina i infekcija i stimuliše regeneraciju ćelija jetre. Grčko seme deluje povoljno na regulisanje metaboličkih poremećaja.

FloraLip biljne kapi za jetru i holesterol pomažu razgradnju holesterola u žučne kiseline i eliminaciju viška holesterola iz organizma putem sistema za varenje. Ova dva procesa dovode do smanjenja nivoa „lošeg“ i povećanja nivoa „dobrog“ holesterola u krvi.

FloraLip biljne kapi možete poručiti putem telefona: 011/380 62 81, kao i putem naše online prodavnice ovde >>>

Pogledajte i ...

Gastritis lečenje biljem

Gastritis lečenje biljem

Želudačna sluznica čini zaštitnu barijeru, odnosno štiti želudаc od digestivne kiseline. Kod gаstritisа, tа bаrijerа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *