Hrana koja pomaže kod reume

Hrana koja pomaže kod reume

Reuma ili reumatoidni artritis je autoimuna bolest koja napada zglobove tela uzrokujući bol, upalu i uništavanje hrskavice i kosti. To je jedna od skoro 100 vrsta artritisa. Određena hrana igra ulogu i u otežavanju i u ublažavanju simptoma artritisa, pa tako i reume.

Eliminisanje različite hrane koja pokreće simptome reume i pojačan unos hrane sa lekovitim efektima – možda može pomoći da preokrenete neke efekte i oštećenja od ove bolesti.

Koja hranu treba jesti u slučaju reume?

Trešnje i višnje

Istraživanja pokazuju da jedinjenja koja se nalaze u trešnjama i višnjama mogu biti korisna u smanjenju zapaljenja i bolova kod ljudi sa reumatoidnim artritisom.

Trešnje i višnje će obezbediti antioksidante i antocijanine koji smanjuju upalu. Međutim, čini se da višnje i sok od višnje najbolje deluju protiv reume. Pijte svakodnevno dve čaše soka od višnje tokom akutnog napada reume. Ako se odlučite da jedete trešnje i višnje, možete koristiti sveže, kuvane, konzervisane ili zamrznute.

Đumbir

Istočnjačka tradicionalna medicina je koristila đumbir vekovima kako bi se smanjio bol i zapaljenje u zglobovima. Sveži džumbir je najbolji i najviši je u medicinskim hemijskim jedinjenjima koja povećavaju reakciju imunološkog sistema. Sveži čaj od đumbira se priprema tako što stavite manji komad (2.5 cm) đumbira da se kuva u šolji vode u trajanju od 15 minuta, zatim uklonite đumbir i ostavite da se čaj ohladi, dodajte med ili steviju za zaslađivanje i uživajte u šolji lekovitog čaja protiv reume. Đumbir deluje kao razređivač krvi, pa se obratite svom lekaru ako uzimate lekove za razređivanje krvi pre nego što koristite đumbir u medicinske svrhe.

Ananas

Kada je u pitanju reuma prirodno lečenje je moguće ostvariti i uz pomoć ananasa. Ananas sadrži enzim nazvan bromelain, koji je poznat po svojoj sposobnosti da smanji zapaljenje i ublaži bol i krutost povezane sa reumatoidnim i drugim oblicima artritisa.

Sveži ananas i sveže isceđen sok od ananasa su najbolji izvori ovog važnog enzima. Konzervisani proizvodi ananasa su izgubili većinu svojih potencijala zbog grejanja tokom obrade. Ako ne možete da jedete ananas ili pijete sok od ananasa, možete da kupite bromelain suplemente u kapsulama. Uzimajte kapsule između obroka za najbolje rezultate za lečenje upale. Zbog toga što bromelin može razređivati krv, razgovarajte sa svojim lekarom ako uzimate sredstva za razređivanje krvi pre nego što započnete režim korišćenja bromelaina.

Kurkuma

Kurkuma je drevni začin korišćen hiljadama godina u ajurvedskoj medicini za smanjenje upale i bolova. Može da pruži olakšanje od simptoma reume i drugih oblika artritisa i autoimunih bolesti gde je uključen bol u zglobovima. Utvrđeno je da je kurkuma još efikasnija kada se kombinuje sa bromelainom u smanjenju bolova i inflamatornih procesa.

Možete dodati kurkuma začin svom kuvanju i uzimati kurkuma suplemente. Kao bromelin i đumbir, kurkuma takođe može da razređuje krv. Uvek razgovarajte sa svojim lekarom pre nego što je upotrebite u lekovite svrhe, posebno ako uzimate krvne razređivače.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE su prirodan preparat na bazi ekstrakta povratića (Tanacetum parthenium L.), koji dokazano pomaže u ublažavanju simptoma reume i reumatskih oboljenja.

Povratić je lekovita biljka koja se vekovima koristila zbog svojih izraženih antiinflamatornih dejstava, pa se danas koristi i za prirodno lečenje reume.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE zahvaljujući protiv-upalnom dejstvu aktivnih sastojaka biljke povratić nakon izvesnog vremena dovode do smanjenja tegoba i intenziteta simptoma reume.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.