Fibroidi materice – kako ih izlečiti putem hrane?

Fibroidi materice - kako ih izlečiti putem hrane

Fibroidi materice – kako ih izlečiti putem hrane?

Fibroidi su tumori koji se javljaju u materici i utiču na jednu od pet žena. Iako reč “tumor” može da zvuči zastrašujuće, fibroidi materice su zapravo benigni ili nekancerozni. Međutim, oni mogu uzrokovati uznemirujuće simptome, kao što su teški ili bolni menstrualni ciklusi, osećaj punoće u stomaku, često mokrenje, bol u toku seksualnog odnosa i bol u donjem delu leđa.

Fibroidi bi trebalo da se leče, jer tako možete da sprečite komplikacije, kao što su reproduktivni problemi i prevremeni porođaj. Nije poznato da hrana može bukvalnio da smanji fibroide, ali određena hrana u režimu zdrave ishrane može pomoći da sprečite njihov rast i minimizirate simptome.

Voće i povrće

Voće i povrće pružaju bogate količine hranljivih materija i vlakana koji se bore protiv bolesti i koji pomažu u podsticanju apetita i kontroli telesne težine. Ovi faktori su važni jer upala i višak kilograma mogu doprineti nastanku i rastu fibroida. Visok indeks telesne mase povećava rizik od nastanka i razvoja fibroida, uključujući i miom na materici.

Pasulj i sočivo

Mahunarke, kao što su pasulj i sočivo, su vrhunski izvori vlakna, što ih čini najboljim izborima za kontrolu telesne težine. Takođe imaju mali glikemijski indeks ili blagi uticaj na nivo šećera u krvi. Izvori visokog glikemijskog indeksa među ugljenim hidratima, kao što su slatkiši, mogu izazvati upalu i povećati rast fibroida. Zamena ovih namirnica sa hranljivim, nisko-glikemijskim izvorima ugljenih hidrata, kao što su mahunarke, može pomoći da se smanje simptomi. Kao biljni izvori proteina, pasulj i sočivo takođe pružaju hranljivu alternativu masnom mesu, što povećava zapaljenje.

Neobrađene žitarice

Bela hrana, kao što je skrobni beli hleb, povećava proizvodnju insulina u vašem telu i utiče na način na koji se metabolizira estrogen – povećavajući tako rizik za simptome fibroida. Stoga se držite integralnih (celih), neprerađenih žitarica za poboljšano zdravlje materice i zaštitu od rasta fibroida. Primeri dobrih integralnih žitarica su ovas, smeđi pirinač, divlji pirinač, kinoa i ječam.

Nisko-masni mlečni proizvodi

Ukoliko dobro tolerišete mlečne proizvode, u svoju ishranu uključite sorte sa niskim sadržajem masti, kao što su mleko, jogurt i sirevi. U suprotnom, izaberite mleko bez laktoze ili bademovo mleko. Ograničite mlečne proizvode sa visokim sadržajem masti, kao što su punomasno mleko i masni sirevi, koji doprinose zapaljenju.

Soja i laneno seme

Soja i laneno seme sadrže fitoestrogene – prirodne supstance sa estrogenskim svojstvima. Većina žena može imati koristi od fitoestrogena, koji blokiraju estrogenske receptore na ćelijama u fibroidima, potencijalno smanjujući simptome i smanjujući rizik od rasta fibroida. Laneno seme takođe obezbeđuje vlakna i omega-3 masti, koji štite od upale i rasta tumora i pomažu da uklonite višak estrogena iz tela.

Koji je najbolji čaj za fibroide materice, uključujući i miom na materici?

biomiomBIOMIOM ČAJ je odlična biljna mešavina koja dokazano pomaže kod fibroida materice, uključujući i miom na materici, zatim kod cista, polipa i tumora. Ginekološki problemi kod žena su najčešće posledica hormonskog disbalansa, a ova čajna mešavina uspešno stabilizuje nivo ženskih hormona.

BIOMIOM ČAJ je potpuno prirodno i bezbedno rešenje za fibroide materice, a njegovi lekoviti sastojci deluju antiseptično, antibakterijsko, antiviralno, imunostimulišuće i protivupalno, takođe deluju povoljno na zaustavljanje krvarenja i zaceljenje rana, a pojedini sastojci pokazuju čak i citostatički i antitumorski efekat.

Pored ovog čaja, možete da koristite i FLORAVITEX KAPI i KAPI VIRKA – što su takođe 2 potpuno prirodna preparata namenjena za tretman ženskih problema, uključujući i fibroide materice.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.