Divizma leči bubrege i mokraćne kanale

Divizma leči bubrege i mokraćne kanale

Divizma leči bubrege i mokraćne kanale

Divizma biljka ili Verbascum thapsus je poreklom iz Evrope i Azije. Divizma ima najmanje 50 različitih imena, a neka od imena rasprostranjena u našem narodu su: devizma, zečje uho, beloperka, divizija, vučji rep, svećnjak itd. Stari Rimljani su koristili ovu biljku da naprave boju za kosu od njenih žutih cvetova. Aristotel je koristio seme divizme za ribolov zbog njihovog narkotičkog efekta.

Divizma trava,kao dvogodišnja biljka, ima rozetu zelenih bazalnih listova, koji dospevaju i do preko 30 cm dužine. Od rozete listova raste jedna vertikalna stabljika koja može da dostigne i do 2.4 m visoko. Manje lišće doraste do dužine stabljike. Bazalni i matični listovi divizme imaju meke, vunaste dlake. Od juna do septembra, pojavljuju se divizma cvetovi žute boje, oblika tanjira, iz gornjeg dela stabljike u uskim klasterima. Divizma cvet daje plod u obliku kapsule ispunjen sa smeđim semenima. Divizma ima glavni koren i vlaknasti korenov sistem.

Divizma biljka sadrži molekul šećera, poput lepka, pod nazivom sluz – koja umiruje grlo i saponine koji mogu da opuste sluz. Narodni čaj pripremljen od listova i cvetova divizme može da leči upalu grla, blokade u respiratornim kanalima, kašalj i astmu. Divizma čaj takođe ima opore osobine koje, kada se oba biljka koristi u vidu obloge, pomažu da se ublaži bol i upala hemoroida. Divizma u kombinaciji sa uljem i drugim biljkama može tretirati infekcije uha.

Divizma kao lek

Divizma kao lek, tj. njeni listovi i cvetovi, se koristi za:

kašalj,  veliki kašalj, tuberkulozu, bronhitis, astmu, promuklost, upalu pluća, infekcije uha,  prehladu, groznicu, grip, svinjski grip, alergije, anginu, upalu grla, hemoride, bradavice, dijareju,  kolike, gastrointestinalno krvarenje, migrene, bol u zglobovima, giht, kao sedativ za smirenje, kao diuretik za povećanje mokrenja.

Divizma kao lek se ne koristi samo za unutrašnju upotrebu, već se i nanosi na kožu za rane, opekotine, hemoroide, modrice, promrzline i infekcije kože. Listovi divizme se lokalno koriste za omekšavanje i zaštitu kože.

Divizma za bubrege i mokraćne kanale

Divizma za bubrege i mokraćne kanale može da se koristi kao prirodan lek, budući da deluje kao diuretik – što znači da povećava mokrenje i po frekvenciji i po količini. Ovo pomaže da se eliminišu toksini, kao mokraćna kiselina i višak soli, voda i depoziti žuči iz organizma. Mokrenje takođe pomaže da se smanji težina zbog uklanjanja vode i masti putem urina. Ovo takođe pomaže da se smanji krvni pritisak, poboljša apetit, podstiče varenje i sprečava stvaranje gasova u crevima. Mokrenje oslobađa i depozite u bubrezima, tako da ih drži čistim.

FLORACOLI BILJNE KAPI su 100% prirodan preparat koji efektivno deluje protiv urinarnih tegoba, uključujući: urinarne infekcija, Ešerihiju koli, upalu bešike, upalu bubrega i dr. Ove biljne kapi su bazirane na mešavini biljnih tinktura zlatnice, vranilove trave, uve, rastavića i rtanjskog čaja – sa izraženim protivupalnim, antiseptičnim i diuretičnim delovanjem.

FLORACOLI BILJNE KAPI smiruju akutne i hronične urinarne infekcije, upalu bubrega, bešike i mokraćnih kanala.

Nemaju neželjenih efekata ni kontraindikacija, a potrebno je da ih koristite minimum 3 meseca u kontinuitetu.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.