Ciste na jajniku – uzroci i lečenje

Ciste na jajniku - uzroci i lečenje

Ciste na jajniku – uzroci i lečenje

Ciste na jajniku se javljaju kod žena sa redovnim menstruacijama. Kod većine žena se mesečno javi jedna folikularna i jedna cista žutog tela. Uglavnom prolaze nezapaženo ukoliko ne stvaraju dodatne probleme ili ukoliko ne dođe do formiranja multuplih (višebrojnih) cisti.

8% žena u predmenopauzi razvije velike ciste koje zahtevaju terapiju. Cista na jajniku se ređe javlja nakon menopauze. Žene u postmenopauzi sa cistom na jajniku imaju veći rizik od nastanka karcinoma na jajniku.

Najčešći uzroci pojave cisti na jajniku

Hormonski problemi – funkcionalne ciste se često povlače same bez terapije i mogu biti uzrokovane hormonalnim problemima ili lekovima za ovulaciju.
Endometrioza – javljaju se ciste endometriomi; ove ciste mogu biti vrlo bolne tokom seksualnog odnosa ili menstrualnog ciklusa.
Trudnoća – cista na jajniku se javlja u ranoj trudnoći kako bi pomogla dok se ne formira placenta; cista ponekad može zaostati do kasno u trudnoći i zahteva eliminaciju.
Ozbiljne infekcije karlice – infekcija može da se proširi na jajovode i jajnike i uzrokuje formiranje cisti.

Cista na jajniku – prirodni lek

Priroda nam daruje bilje koje deluje blagotvorno na opšte zdravlje i imunitet pa ih vredi koristiti, a neke mogu i ublažiti bolove uzrokovane cistom. Od lekovitih bilja blagotvorno deluju: gospin plašt, crvena detelina, hajdučka trava, kopriva i rusomača. Poznata lekovita biljka je i čuvarkuća. Čuvarkuća se najčešće koristi u kombinaciji s medom.

Čaj od kamilice primenjuje se u lečenju brojnih tegoba. Čaj od kamilice pomaže u regulaciji neredovnog menstrualnog ciklusa i pospešuje cirkulaciju krvi u materici i karlici.

Koren mace poznata je biljka kada je u pitanju žensko zdravlje. Maca pomaže u uspostavljanju ravnoteže hormona u organizmu i pospešuje proizvodnju progesterona. Maca sadrži hormone i hrani endokrini sistem.

biomiomBIOMIOM ČAJ je baziran na pažljivo odabranoj biljnoj mešavini koja dokazano pomaže kod ženskih ginekoloških problema, uključujući i ciste na jajnicima. Ako se pitate koji je najbolji čaj za ciste na jajnicima – preporučujemo BIOMIOM ČAJ.

Može da se koristi samostalno i u kombinaciji sa drugom terapijom, lekovima ili drugim preparatima, a mi savetujemo da koristite i FLORAVITEX KAPI.

BIOMIOM ČAJ nema nikakvih kontraindikacija i potpuno je prirodan i bezbedan biljni preparat za regulisanje velikog broja ženskih tegoba, a možete da ga koristite i u preventivne svrhe za jačanje opšte otpornosti organizma i imuniteta.

 

FLORAVITEX KAPI dokazano pomažu i kod cista na jajnicima,  a ovaj takođe 100% prirodan preparat je na bazi biljke koja se zove konopljika.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.