Čaj od konopljike – čuvar ženskog zdravlja

Čaj od konopljike – čuvar ženskog zdravlja

Konopljika ili drvo čednosti je vrlo lekovita biljka koja nosi naučni naziv Vitex agnus-castus. Ova biljka je vekovima poznata kao drvo ”čednosti” jer je pomagala u smirenju seksualne želje. Poznata je i kao ”drvo monaha”, jer se navodi da su monasi koristili konopljiku kako bi im pomogla da ostanu ”čisti”. Danas se ekstrakt konopljike često koristi u mnogim oblicima, a jedan od najpopularnijih oblika je čaj od konopljike.

Čaj od konopljike – zdravstvene prednosti

Poboljšanje plodnosti

Pokazano je da konopljika povećava plodnost i šanse za začeće. Rađena je studija u kojoj su žene koje su imale probleme sa plodnošću koristile čaj od konopljike i dodatni zeleni čaj i neke vitamine. Istraživači su izvestili da su žene doživele povećanje progesterona (potrebno za zdravu formaciju materice), kao i produženje broja dana kada je temperatura tela bila dobra za ovulaciju. Kao rezultat ovih promena, istraživači su takođe izvestili da je nakon pet meseci 33% žena koje su imale problema sa začećem zatrudnelo.

Predmenstrualni sindrom (PMS)

Predmenstrualni simptomi mogu biti izuzetno otežavajući za neke žene. Švajcarski istraživači su pronašli da ekstrakt konopljike može da smanji fizičke simptome i promene raspoloženja vezane za PMS. Fizički simptom koji je najlakše rešiti na ovaj način je osetljivost dojki, što je jedna od najvećih tegoba žena koje pate od teškog PMS-a. Šolja čaja od konopljike ne samo da može pomoći u ublažavanju te neugodnosti, već može i da vas oslobodi stresa.

Prednosti protiv raka

Pronađeno je da konopljika ima anti-kancerogene osobine. Nakon što je pronađeno da je efikasna u ubijanju tumorskih ćelija različitih vrsta karcinoma, kao što su rak dojke, jajnika i debelog creva, ekstrakt konopljike je testiran na ćelijama raka debelog creva od strane istraživača u Švajcarskoj. Ne samo da su ćelije prestale da se razmnožavaju, već su iskusile apoptozu, što je ćelijska smrt.

FLORAVITEX KAPI su 100% prirodan preparat na bazi konopljike, koja dokazano reguliše hormonski disbalans kod žena – pri čemu deluje protiv mnogih ženskih ginekoloških problema.

Treba istaći da biljni sastojci FLORAVITEX KAPI ne deluju kao biljni estrogen (fitoestrogen), komponente koje se često koriste za regulaciju ženskog reproduktivnog sistema; već deluju na hipotalamus i hipofizu, male žlezde u mozgu koje regulišu sve ostale hormone u organizmu i dovode do uspostavljanja ravnoteže u stvaranju estrogena i progesterona, tj. indirektno utiču na povećanje stvaranja progesterona i normalizaciju nivoa prolaktina.

FLORAVITEX KAPI se koriste kod sledećih stanja:

  • bolne menstruacije (dismenoreja)
  • predmenstrualni sindrom (PMS, bol i nadutost grudi, glavobolja i dr.)
  • neredovne menstruacije
  • abnormalna krvarenja materice
  • neplodnost usled hormonske neravnoteže
  • endometrioze i zapaljenska oboljenja karlice
  • sindrom policističnih jajnika
  • acne vulgaris
  • komplikacije u menopauzi, emocionalni disbalans.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.