Čaj od hajdučke trave za energiju, upotreba za jajnike, plodnost u trudnoći…

Čaj od hajdučke trave za energiju, upotreba za jajnike, plodnost u trudnoći…

Hajdučka trava ili stolisnik čisti i jača krv i probavne organe. Posebno je korisna za lečenje jetre, slezine, gušterače, žutice, navale krvi u glavu, katara u crevima i želucu, zatim protiv grčeva, groznice, lupanja srca, bolova u krstima i leđima, neredovnih menstruacija, krvavih i zatvorenih šuljeva, nesanice, raznih osipa i čireva.

Delovanje hajdučke trave

Ova biljka takođe umanjuje teškoće izazvane gihtom i reumatizmom. Pomaže kod prekomernog krvarenja. Ima povoljno dejstvo u lečenju šećerne bolesti, pogotovo u ranom stadijumu. Svojim gorkim ukusom pospešuje apetit, podstiče izlucivanje želudačnih sokova, pa povoljno deluje na sluznicu želuca, podstiče varenje hrane. Lekoviti preparati sa hajdučkom travom, u kombinaciji sa drugim lekovitim biljkama, koriste se za lečenje kolitisa, gastritisa, grčeva u želucu i crevima. Kalijum, koji se nalazi u ovoj biljci pomaže radu bubrega, srca i krvotoka. Takođe je poznato da se upotrebljava i za lečenje ženskih bolesti, kao što su ciste na jajnicima.

Na osnovu svega ovoga može se zakljuciti da hajdučka trava ima lekovito dejstvo na širok spektar oboljenja, pa se i za nju može reći da je dragocen prirodni lek jer leči skoro sve bolesti.

Čišćenje kože i akne

Hajdučka trava je sjajna za čišćenje kože pogotovo kod osoba koji imaju problem sa masnom kožom. Sipajte 2 čaše ključale vode preko 1 šolje sušenog cveća hajdučke trave, ohladite, procedite i nanesite na kožu. Ovo će takođe umiriti kožu i smanjiti iritacije.

Hajdučka trava za menstruaciju

Hajdučka trava može da olakša bolne menstruacije. Po navodima sajta BHRT ova biljka sadrži jedinjenja koja se nazivaju tanina, koja pomažu prilikom sužavanja krvnih sudova.

Travu uzimati tokom menstrualnog ciklusa. Međutim BHRT navodi da se ova trava može uzeti nekoliko dana pre menstruacije kako bi se smanjila mogućnost cikličnog krvarenja.

Dobra za želudac

caj-od-hajducke-traveČaj može da se koristi za ublažavanje problema sa lošim varenjem. Takođe može da pomogne prilikom otklanjanja grčeva u stomaku i osećaja nadutosti. Pored toga čaj od hajdučke trave je dobar i za ublažavanje problema sa jetrom.

Smanjenje stresa i bolji san

Ova biljka sadrži sastojak koji se naziva tujona. Ono što je specifično kod ovog sastojka je što ima hipnotičko dejstvo i ima sličan efekat kao marihuana. Zato je čaj od hajdučke trave najbolje piti pre spavanja, jer ima opuštajući i relaksacioni efekat, što obezbeđuje dublji, kvalitetniji i mirniji san.

Čaj od hajdučke trave možete naručiti ovde >>>

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.